Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical- firma in faliment

Buna ziua! Ce se intampla cu contractul de munca si cu indemnizatiile cuvenite unei persoane care are concediu medical pentru afectiuni oncologice, iar firma la care lucreaza intra in procedura de faliment, fara a fi radiata, dar nu are bani sa plateasca respectiva indemnizatie?
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
zpavel_alia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 25 Septembrie 2025
În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute de OUG 158/2005, care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

Pentru concediul medical se poate adresa Casei de Asigurari de Sanatate , iar c.i.m. va inceta in baza art.65 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în concediu medical si angajatoruangajatorul închide fabrica !! Alexa ionuț Eugen Alexa ionuț Eugen Ce acte trebuie să îmi elibereze angajatorul si cum procedez pentru a obține banii pe concediul medical ???? (vezi toată discuția)
Concediul medical NICULAE MIHAELA NICULAE MIHAELA Buna ziua,tatal meu a avut un accident de munca in data de 15 06 2017 (fractura coloana si operatie la picior ,fractura glezna )astazi 6 07 am fost instiintata ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)