avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Neclaritate dispozitiv hotarare, imposibilitate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Neclaritate dispozitiv hotarare, imposibilitate recuperare suma poprita

Buna ziua.
O sa incerc sa descriu cat mai clar situatia.
In iulie 2023 mi s-a pus proprire pe salariu pentru o datorie veche. Am actionat in instanta anularea si restabilirea situatiei anterioare in sensul restituirii sumelor de bani.
am avut dosar la judecatorie am castigat, au facut apel am castigat. S-a dispus de catre instanta anularea adresei de poprire si a actelor subsecvente.
In tot acest timp din iulie 2023 pana de curand cand inclusiv hotararea a devenit definitiva si irevocabila mi s-au oprit 9000 de euro.
M -am dus la executor pentru a mi recupera banii, dar el imi spune ca in dispozitiv nu spune nimic de acesti bani. Nu, nu spune nimic, dar nu asta inseamna cand se spune in dispozitiv ca s-a anulat adresa de poprire si actele subsecvente? Ca acum imi pot recupera banii popriti?
Cand i-am dat in judecata poprirea tocmai incepuse si nu puteam sa zic sa mi restituie nu stiu ce suma de bani. Dar am banuit ca imi momentul in care am castigat as outea sa recuperez banii popriti.
Ce credeti despre aceasta situatie. Ce nu inteleg eu bine si ce ar trebui sa fac?
Multumesc mult pentru orice sfat
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 07:42, 30 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spuneti, actiunea depusa de dvs a fost incomplet formulata si nu a cuprins un capat esential - intoarcerea executarii si restituirea sumei de...euro poprita pana in prezent
Buna ziua. Da, acum ca am citit si eu mai multe mi am dat seama de greseala facuta. Dar am posibilitatea sa fac o alta actiune in instanta pentru intoarcerea executarii silite si recuperarea banilor nu? Totul a inceput in iulie 2023. Se pare ca si aici functioneaza acel termen de 3 ani pana la prescriptie nu? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2025
portocalamecanica, utilizator
nu conteaza cand a inceput, ci cand s-a finalizat! da, puteti face o noua actiune. taxa de timbru e 300 de lei, promovati-o cat mai repede

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii - obligatie sandup sandup Buna ziua,va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de intoarcerea unei executari: am o sentinta definitiva,din luna oct.2018 de anulare a unei ... (vezi toată discuția)
Anulare acte de executare silita Parisien Parisien Buna ziua, Am primit astazi o hotarare judecatoreasca de la instanta in care se dispune anularea actelor de executare silita subsecvente emise de B.E.J in ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la salariati andreya1202 andreya1202 buna ziua, o sa spun foarte pe scurt speta, in ideea de a ma sfatui ce sa fac in continuare. Niste salariati au dat sociatatea unde lucreaza in executare ... (vezi toată discuția)