avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca in perioada de proba angajatul cheama in judecata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca in perioada de proba angajatul cheama in judecata ...

Buna ziua
Daca in perioada de proba angajatul cheama in judecata angajatorul pentru un conflict de munca, angajatorul il poate concedia inainte de solutionarea conflictului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 29 Septembrie 2025
Buna ziua,

Nu vad de ce nu ar putea fi concediat. Potrivit legii in perioada de proba angajatul poate fi concediat fara niciun motiv. Am incercat eu in trecut o anulare a unei decizii de concediere in perioada de proba, dar fara sanse.

Cu stima.
Da, il poate concedia, dar si poate sa-i inceteze c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz la contractul de munca pe per. detrminata 1 an azile doar_eumike doar_eumike Buna, legat de dreptul la preaviz in cazul contrcatelor de munca pe perioada detereminata angajatul are dreptulu la PREAVIZ? EX: pers Y se anjeaza la firma ... (vezi toată discuția)
Însărcinată în perioada de proba Chyvutza Chyvutza Dacă rămâi însărcinată în perioada de proba poti fi concediata? (vezi toată discuția)
Angajatorul m-a dat afara ca sunt insarcinata Cric_v Cric_v Buna ziua, Am inceput ctr de munca pe data de 19 aug. Apoi am aflat saptamana trecuta, pe 20.09 ca sunt insarcinata si mi-am luat adeverinta de la medicul ... (vezi toată discuția)