Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anul trecut ne-am debransat de la sistemul de incalzire ...

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Anul trecut ne-am debransat de la sistemul de incalzire mai multi proprietari. Au fost depuse documentele la Termoficare. Pana aici totul bine si frumos.
nul acesta ne trimite Adresa ca vom primi amenzi intre 2500 - 5000 lei/proprietar pentru debransare ilegala. Avand in vedere perioada de peste un an care a trecut de la data la care SC Termoficare a fost instiintata , in cazul in care primim amenda putem faceContestatie? Se prescrie, avand in vedere ca au trecut mai mult de 6 luni?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:53, 30 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
.......................
Articolul 14
(1) Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.
............................
[ link extern ]

Daca au trecut cele 8 luni, se poate cere in instanta, prin plingerea contraventionala impotriva PV de contraventie (daca vi se intocmeste acum asa ceva) anularea PV , termenele de prescriere fiind depasite.
Buna ziua! Va multumesc foarte mult pentru amabilitate. Am marea rugaminte, daca se poate, imi dati si Legea in care sunt articolele respective?
Va doresc ani multi, cu sanatate!
acest răspuns util
V-am dat-o deja.
acest răspuns util
Dacă locuiți într-unul din marile orașe in care debranșarea e interzisă (este o HG , dar nu mai știu precis), s-ar putea ca notificarea să fi fost degeaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)
Pv circulatie imedia imedia Daca nu am semnat si primit PV de contraventie la o amenda de circulatie care este termenul de prescriere a contraventiei daca nu am luat la cunostinta PV si ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie wabar wabar Buna seara. va rog sa-mi spuneti daca amenzile de circulatie se prescriu ? care este cadrul legal (procedura)pt . a contesta? Multumesc (vezi toată discuția)