avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație bani - Bună seara, aș avea rugămintea să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație bani - Bună seara, aș avea rugămintea să mă ajutați cu un răspuns ...

Bună seara, aș avea rugămintea să mă ajutați cu un răspuns avizat.
Dețin un depozit bancar constituit în urma vânzării apartamentului părinților mei (în urmă cu 4 ani).
Acum vreau să-mi ajut copilul să-și cumpere locuință, plătind avansul cu acei bani.
Tranzacția se va efectua prin transfer bancar.
Întrebarea este: copilul meu trebuie să declare undeva că a primit acei bani, motivul?
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Magda Ungureanu
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:22, 2 Octombrie 2025
Buna ziua

Cum probabil suma este mai mare de 25000 lei, donatia trebuie facuta prin inscris autentic, adica la notar.

Insa asta vine cu niste costuri care depind de notar si de suma pe care vreti sa o donati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor din partea părinților pentru copil alinescoo alinescoo Se dă următoarea situație: părinții vor să ajute copilul major la achiziția unui automobil. Automobilul poate fi achiziționat ori de la persoană ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Divort partaj conturi/depozite bancare safety safety Am 3 conturi bancare pe nume propriu : 1 este constituit din bani proveniți din vanzarea unei case de către mama mea (care este in viata) poate fi dovedit cu ... (vezi toată discuția)