avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Dețin atestat manager transport marfa obținut în ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Dețin atestat manager transport marfa obținut în ...

Bună ziua!
Dețin atestat manager transport marfa obținut în baza cnp-ului,am făcut un contract colaborare/prestări servicii cu o societate cum și unde îl înregistrez?
1.Cei de la ANAF mă trimit la Registrul Comerțului fiindcă îmi spun că trebuie să emit factură pentru serviciul prestat și automat trebuie făcută o formă juridică adică un PFA,iar cei de la Registrul Comerțului spun că nu au auzit de așa ceva și m-au trimis să îl înregistrez la ITM și să vorbesc cu contabilul societății unde am făcut contractul de colaborare.
2.Daca îmi fac PFA,cum fac legătura între contractul de colaborare facut pe CNP și fracturile emise de pe PFA pentru serviciul prestat societății?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:33, 6 Octombrie 2025
1. Contract colaborare/prestări servicii cu o societate nu se inregistreaza la ITM.. cei de la Reg. Comertului sa puna mana sa citeasac in loc sa va dea astfel de pareri.

2. Contract colaborare/prestări servicii incheiat intre o PF cu o societate nu se poate decat pentru activitati ocazionale , atfsle ANAF-ul poate reconsidera activitatea ca fiind un raport de munca.

3. Inregistrati-va la ANAF ca PFI , pesrsoana fizica independanet pentru activitati de Manager transport si apoi incheiati acel contract...

Cornel Vasile a scris:

1. Contract colaborare/prestări servicii cu o societate nu se inregistreaza la ITM.. cei de la Reg. Comertului sa puna mana sa citeasac in loc sa va dea astfel de pareri.

2. Contract colaborare/prestări servicii incheiat intre o PF cu o societate nu se poate decat pentru activitati ocazionale , atfsle ANAF-ul poate reconsidera activitatea ca fiind un raport de munca.

3. Inregistrati-va la ANAF ca PFI , pesrsoana fizica independanet pentru activitati de Manager transport si apoi incheiati acel contract...

Merge și PFA sau doar PFI?
Merge si PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o persoana poate fi angajata cu contract de munca ... manuelle manuelle Buna ziua. O persoana poate fi angajata cu contract de munca de 2 ore/zi in functia de Manager transport marfa la mai multe firme? Sau poate sa fie angajat cu ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de consultanta in constructii rafipafy rafipafy Buna ziua, Este neaparat nevoie de un contract de colaborare pentru plata unei facturi de prestari servicii de consultanta in constructii? (vezi toată discuția)
Formă juridică potrivită pentru medic rezident fără drept de liberă practică alexandrafilimon45 alexandrafilimon45 Bună ziua, Sunt medic rezident în anul 4 și nu am încă drept de liberă practică (nu dețin parafă proprie). Aș dori să colaborez cu o clinică ... (vezi toată discuția)