avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru un apartament din 1977 finalizat in 1978, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru un apartament din 1977 finalizat in 1978, suprafața construită ...

Pentru un apartament din 1977 finalizat in 1978, suprafața construită care apare pe actul proprietății cum se calculează pentru a converti la suprafața utilă pentru a folosi la asigurare? Eu am înmulțit cu 0.8, este corect? Pe planul apartamentului scrie suprafața utilă (egală cu cea construită de pe actul de proprietate), însă cea locuibilă este la jumătate. Nu înțeleg cu apartamentele comuniste cum se raportau mp. Ma poate ajuta cineva? Sper că e forumul corect.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:15, 3 Octombrie 2025
"Suprafața utilă este suma tuturor locurilor (dintr-o locuință) care pot fi călcate, mobilate și amenajate, indiferent că este vorba de un singur plan sau de mai multe. Concret, aceasta cuprinde: camerele (de zi și dormitoarele), băile (cu sau fără cadă sau duș), bucătăria, toate spațiile de depozitare închise sau deschise și toate zonele de tranzit – respectiv holurile."
Suprafata utila este mai mica decit cea construita, se scad din suprafata totala ariile balcoanelor, logiilor, teraselor etc.
Un exemplu aici : [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă în suprafaţa utilă a unui apartament sunt incluse balcoanele, terasele,boxele şi dacă aceasta poate fi egală cu ... (vezi toată discuția)
Terasa pe bloc - suprafata utila? KrinaT KrinaT Intr-un imobil de locuinte, terasa blocului a fost scoasa de catre dezvoltator din proprietatea comuna si dezmembrata in doua suprafete distincte – terase ... (vezi toată discuția)