avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de muncă de 6 ore pentru persoana cu handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de muncă de 6 ore pentru persoana cu handicap accentuat

Buna ziua. Dreptul muncii.
Îmi puteți spune și mie va rog frumos articolul de lege din Legea nr.448/2006 , prin care se prevede posibilitatea serviciului de 6 ore a persoanei cu handicap accentuat, va rog frumos? Si care este procedura. Multumesc. Cu stima, Bote Marius.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 6 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 83 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap aflate in cautarea unui loc de munca sau incadrate in munca beneficiaza de posibilitatea de a lucra mai putin de 8 ore pe zi, in conditiile legii, in cazul in care beneficiaza de recomandarea comisiei de evaluare in acest sens.

Acea persoana va trebui sa va adreseze Serviciului de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului .
Bună seara. Era vorba despre o modificare a legii în sensul ca persoanele cu dizabilități pot obține program de lucru de 6 ore, cu plata integrala pentru un program de 8 ore. Știți ceva de acest aspect? Multumesc frumos dl.Cornel Vasile. Sănătate!
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
A ost un proiect de lege ..care nu este adoptat.
Buna ziua. Deci acum , în vaza avizului de Comisie, mergi cu acesta la serviciu și îți admite prigram de munca redus . Deci 6 ore muncite, 6 ore plătite. Asta era ideea. Nu 8 ore platite cu 6 ore muncite pentru handicap accentuat sau grav., asa cum era proiectul de lege.. Aceasta cerere pentru program redus cred ca se poate face și direct la serviciu. Motivat de boala. De handicap.. Nu prin Comisie. Multumesc. Sanatate.

Cornel Vasile a scris:

A ost un proiect de lege ..care nu este adoptat.

acest răspuns util
Da, asa este ...cererea se poate face si fara comisie, direct la angajator care poate sa fie sau nu de acord cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana cu handicap accentuat cod b91 natasha89 natasha89 Buna, as avea o intrebare... o persoana care are handicap accentuat cod boala B91, poate sa lucreze 8h/zi sau 6h maxim? Am citit in Legea 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap grad accentuat elam elam buna ziua! va rog frumos sa-mi spuneti daca cineva care beneficiaza de indemnizatie de handicap grad (2) accentuat in suma de 230 lei, are dreptul sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Handicap vizual gr. ii accentuat, am dreptul la 6 ore de lucru? angeliki angeliki Am si eu o intrebare poate stie cineva sa ma sfatuiasca. Am RP si am inceput sa ma descurc foarte greu noaptea, inca lucrez, dar ma apuca disperarea ca vine ... (vezi toată discuția)