avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cu ce data poate deveni platitoare de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cu ce data poate deveni platitoare de TVA?

Buna ziua! O societate comerciala are cifra de afaceri la 31.07.2025 317000 lei, la 31.08.2025 401000 lei si nu a cerut la timp inregistrarea in scopuri de tva. Ce poate face in aceasta situatie, cu ce data poate deveni platitoare de TVA conform noii legislatii si cum poate reveni la facturile emise in aceasta perioada pentru a-si recupera Tva-ul? Multumim si asteptam raspunsul dvs cu interes.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:26, 7 Octombrie 2025
Buna ziua

Pana pe 10 august firma ar fi trebuit sa depuna D700 (in acea data plafonul pentru scutire de TVA ere 300000 lei). Firma ar fi inceput sa emita facturi cu TVA din momentul in care ar fi primit codul de TVA.

Plafonul s-a modificat la 395000 incepand cu 1 septembrie, dar nu conteaza in situa dvs, pentru ca legea nu se aplica retroactiv.

Nu puteti reface facturile vechi. Pentru facturile emise dupa 1 septembrie ANAF-ul va va obliga sa varsati TVA, chiar daca nu aveati cod de TVA. In plus firma va primi si amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere declarare pfa platitor de tva jovii jovii Sunt PFA neplatitor de TVA (diriginte de santier) .In mai 2012 mi-am depus declaratia 200 cu veniturile realizate si am stat linistit ca nu depasesc pragul de ... (vezi toată discuția)
A depășit plafonul 300000 de lei de trecere la tva. Yonela17 Yonela17 Buna ziua! Ce se întâmplă dacă a depășit plafonul 300000 de lei de trecere la TVA ? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
S-au incalcat prevederile contractului? cris2279 cris2279 Cazul este urmatorul: in 2007 firma X inchiririaza niste spatii de birouri de la firma Y-contract semnat pe 11.09.2007.Aici se stipuleaza ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)