avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Ce soluție legala exista la următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Ce soluție legala exista la următoarea situație? ...

Buna seara!
Ce soluție legala exista la următoarea situație?
Locuiesc la casa unde accesul se face pe un drum de acces cu cote parti indivize,,casa este ultima in capătul străzii,toți vecinii parcheaza pe partea dreapta doar unul singur parcheaza pe partea stanga din rea voința cat mai aproape de casa noastra si ne obliga sa facem slalom printre mașini.
Menționez ca strada are 6 metri lățime si 55 metri lungime
Cel mai recent răspuns: ANA 2021 2022 , utilizator 08:23, 8 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parcarea abuzivă, dacă restrânge accesul normal la proprietate, constituie tulburare de posesie și poate fi sancționată atât contravențional (prin Poliția Locală), cât și civil, printr-o acțiune în constatare și obligare la respectarea destinației drumului comun. Soluția practică este notificarea vecinului prin avocat si sunt sanse mari sa se rezolve asa. Prea nebun sa fie omul, sa i se aduca la cunostiinta consecintele juridice si el sa continue.
Toți coproprietarii au drept de folosință proporțional cu cota lor. Niciun coproprietar nu poate îngrădi sau împiedica accesul celorlalți. (Dar din câte se înțelege, el nu vă ingradeste/împiedică accesul, doar îl îngreunează. Eu aș încerca să soluționez amiabil cu el, asta dacă nu ați încercat deja...fiind un teren cu destinație de drum, practic ar trebui ca fiecare să parcheze în curte, nu pe drum... dar dacă așa v-ați înțeles, vă privește.
Sunt și eu proprietar pe un astfel de drum și la fel procedăm și noi. Sincer, pe mine nu m-ar impresiona o "notificare prin avocat" recomandată mai sus. Repet, aș merge pe amiabil.

Poliția Locală (apropo de răspunsul de mai sus) nu are competență decât pe domeniul public, aici este un drum privat.
Pe cale amiabila nu se poate rezolva ,,motivul pentru care face acest lucru este ca noi am refuzat ca dumnealui sa depoziteze resturi de materiale gen fier lemn in dreptul portii noastre de acces amenințându-ne ca ne va bloca accesul
Urmatoarea zi a parcat pe partea stanga fix in dreptul unei masini parcate de catre alt vecin pe partea dreapta(vecinul respectiv parcheaza in acel loc de câțiva ani) astfel încât noi nu puteam înainta find nevoiti sa oprin in dreptul porții de acces a dânsului devenind violent folosind o ranga si alergându-ne pe strada ca nu poate ieși cu cealaltă masina din curte dar nedorind sub nici o forma sa- si mute masina sa ne facă loc si -a mutat masina si ne- a facut loc vecinul care parcheaza pe.partea dreapta
Din acea zi si pana in prezent parcheaza pe stanga obligandu ne sa facem slalom printre masini deși are spatiu in garaj pentru trei masini

Nicoleta Silvia H. a scris:

Toți coproprietarii au drept de folosință proporțional cu cota lor. Niciun coproprietar nu poate îngrădi sau împiedica accesul celorlalți. (Dar din câte se înțelege, el nu vă ingradeste/împiedică accesul, doar îl îngreunează. Eu aș încerca să soluționez amiabil cu el, asta dacă nu ați încercat deja...fiind un teren cu destinație de drum, practic ar trebui ca fiecare să parcheze în curte, nu pe drum... dar dacă așa v-ați înțeles, vă privește.
Sunt și eu proprietar pe un astfel de drum și la fel procedăm și noi. Sincer, pe mine nu m-ar impresiona o "notificare prin avocat" recomandată mai sus. Repet, aș merge pe amiabil.

Poliția Locală (apropo de răspunsul de mai sus) nu are competență decât pe domeniul public, aici este un drum privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe cota indiviza kz764q kz764q Buna seara, Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: locuiesc intr-o zona rezidentiala cu un drum privat de acces pentru 3 case printre care si a mea: ... (vezi toată discuția)
Parcare pe drum privat Irmuresan Irmuresan Buna ziua am o problema mai ciudata as zice si nu stiu cum sa procedez. Lucrurile stau cam asa: - am cumparat un teren pe care ulterior a fost construit ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)