avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament de patru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament de patru ...

Buna ziua! Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament de patru camere cu prietenul meu de cca 13 ani, el are o fiica de 30 de ani din prima casatorie care este independenta. Prietenul doreste ca dupa moartea lui sa imi lase apartamentul sa locuiesc. pana la sfarsitul vietii. Va rog, in ce conditii si ce trebuie facut sa pot locui in imobil ? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:34, 8 Octombrie 2025
Dacă apartamentul este doar proprietatea prietenului, vă poate constitui un drept de uzufruct viager.
Adică până la decesul dvs, puteți locui in apartament si îl puteți folosi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)
Uzufruct intre soti anonimiu anonimiu daca unul din soti are o casa cumparata inainte de casatorie (bun propriu) in care locuiesc ambii soti si doreste ca celalalt sot sa poata locui in casa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)