Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi s-a spus să ...

Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi sa spus să stau cu mâinile pe volan, în mașină. Pentru că întocmirea procesului verbal pentru depășire neregulamentară a durat în jur de 30...40 minute și afară era cald, am ieșit din mașină(28.08.2025) motiv pentru care am mai primit 4 puncte penalizare, 810 lei amendă și încă o lună suspendare permis(în total 3 luni), conform articol 31A. Am studiat codul rutier și am constatat că această abatere intră la articolul 183.nu la 31A, care se referă la indicațiile, recomandările polițistului care dirijează circulația, nu și cînd legitimează conducătorul auto și întocmește procesul verbal. Am contestat acest proces verbal și aș vrea păreri la șansele mele de a cîștiga. Aștept sfaturi de la persoane cunoscătoare a codului rutier. A greșit sau nu încadrarea ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2025
sanda1234, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel de pronosticuri nu va ajuta cu nimic.Pt a se pronunța un av are nevoie sa studieze acte,sa vadă cum e formulat PV,cum ați formulat contestația etc.Nu contează un răspuns pripit pe un forum ci ceea ce judecătorul va retine din ce ați scris..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai depinde uneori și de scopul polițistului în cauză, de discuțiile cu acesta etc. Oricum, cu astfel de argumentare, aveți șanse mici. Dacă polițistul dă o indicație, ea trebuie urmată. Nu contestăm că fie ne e prea greu să urmăm instrucțiunile, fie știm noi mai bine, fie altele.
Din ce văd confundați o dispoziție legală cu una din Regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile conducatorului auto tichil tichil Intrebarea este daca sunt obligat sa stau in masina pana la intocmirea Procesului verbal de catre politistul rutier si daca da unde este reglementata aceasta ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționată de poliție pentru 69 km la oră în localitate, amenda și suspendarea permisului pe 30 zile. este ok? NicoMiha NicoMiha Buna ziua. Când mă întorceam de la servici la ieșire din localitate am fost oprită ca circulam cu 69 km/h. Nici un fel de problema. Am dat actele și ... (vezi toată discuția)
''stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pentru 6 luni!'' valy1234 valy1234 Pe scurt, aseara am fost oprit de un politist grabit care s-a prezentat neinteligibil in timp ce cautam actele masinii prin torpedou. S-a uitat prin acte, m-a ... (vezi toată discuția)