avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi s-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi s-a spus să ...

Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi sa spus să stau cu mâinile pe volan, în mașină. Pentru că întocmirea procesului verbal pentru depășire neregulamentară a durat în jur de 30...40 minute și afară era cald, am ieșit din mașină(28.08.2025) motiv pentru care am mai primit 4 puncte penalizare, 810 lei amendă și încă o lună suspendare permis(în total 3 luni), conform articol 31A. Am studiat codul rutier și am constatat că această abatere intră la articolul 183.nu la 31A, care se referă la indicațiile, recomandările polițistului care dirijează circulația, nu și cînd legitimează conducătorul auto și întocmește procesul verbal. Am contestat acest proces verbal și aș vrea păreri la șansele mele de a cîștiga. Aștept sfaturi de la persoane cunoscătoare a codului rutier. A greșit sau nu încadrarea ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2025
sanda1234, utilizator

Alte discuții în legătură

''stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pentru 6 luni!'' valy1234 valy1234 Pe scurt, aseara am fost oprit de un politist grabit care s-a prezentat neinteligibil in timp ce cautam actele masinii prin torpedou. S-a uitat prin acte, m-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Modalitate oprire in trafic,abuz sau nu? givanna givanna Mergeam regulamentar fara viteza,am trecut pe langa o masina de politie intr-o localitate pe raza judetului,la scurt timp am fost urmarita practic cu ... (vezi toată discuția)