Am 62 de ani și 6 luni. Am lucrat în România 26 de ani și 4 luni, iar în Germania mi s-au calculat 3 ani și 2 luni. Am solicitat pensia pe 18 mai 2025 printr-un formular tipărit specific oferit de Casa de Pensii București - Pensii Internaționale, atașând documentele traduse din germană în româna ca dovadă a perioadei mele lucrate în străinătate. În iulie, am întrebat partea română ce răspuns am primit. Mi s-a spus că a fost respinsă de partea germană deoarece nu am încă 68 de ani și, prin urmare, 3 ani și 2 luni TREBUIE ADĂUGATE la cei 26 de ani și 4 luni deja lucrați în România. În ceea ce privește anii lucrați în România, am solicitat pensie pe 12 mai 2025. Întrucât, după 6 luni, emiterea deciziei mele de pensie a fost amânată în mod repetat, am întrebat autoritățile române (Ministrul Muncii și Protecției Sociale și Casa Pensiilor Internaționale) ce se întâmplă. Am fost chemata la sfârșitul lunii septembrie să vin pentru reînnoirea cererii mele și am fost obligata să completez iar un formular (o data scris de mână si semnat holograf și a doua oara formularul tipărit completat cu 4 luni inainte) pentru a primi din Germania drepturile la pensie limita de varsta aferente împlinirii vârstei corecte de 62 de ani și 5 luni, deoarece mi-au spus că prima dată aveam doar 62 de ani și 2 luni. După o săptămână, am fost chemata să ridic mult așteptata decizie de pensie. DAR am văzut că a apărut secțiunea pensie calculată în Germania de 2504 RON și pensia calculată în România de 2590 RON, iar pensia finală a rămas cea de 2590 RON ca fiind mai favorabila . ESTE CORECT ca NU Au VRUT SA -MI ADAUGE cei 3 ani si 2 luni calculate in Germania,ASA CUM MI S-A SPUS IN IUNIE CAND NU MI S-A OFERIT RASPUNSUL PARTII GERMANE ,ci doar ca s-a decis sa fie considerati CONTRIBUTIVITATE in Romania.
Legislatia europeana spune:
“În cazul în care au lucrat și în alte state membre, perioadele de asigurare realizate în aceste țări sunt luate în considerare pentru stabilirea dreptului la pensie, aplicându-se principiul totalizării perioadelor de asigurare”
De ce s-au utilizat la calcul drepturlor in tara doar 26 ani ,4 luni ,9 zile IN LOC de 26 ani,6 luni si 7 zile? se urmareste doar MICSORAREA DREPTURILOR mele banesti.de ce nu s-au SUMARIZAT la 29 ani,6 luni perioade lucrate in ambele tari?