avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dacă pensia de invaliditate gradul III cu drept de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dacă pensia de invaliditate gradul III cu drept de muncă redus ...

Dacă pensia de invaliditate gradul III cu drept de muncă redus la 4 ore/zi , se consideră stagiu de cotizare contributiv conform art. 13 lit. a) din Legea 360/2023 sau legea 263/2010 ?

Mentionez că CJP a răspuns la o cerere a mea că nu se consideră stagiu de cotizare contributiv,
intenţionez să contest răspunsul.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:49, 11 Octombrie 2025
Pensia de invaliditate gradul III nu mai este stagiu asimilat si nu va mai intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Stagiul realizat in regim de 4 ore/zi in perioada in care s-a beneficiat de pensie de invaliditate este stagiu de cotizare contributiv, dar pentru el nu se acorda puncte de stabilitate fiind vorba de cumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoană aflată in pensie de invaliditate, ... Ion Dibaciu Ion Dibaciu Bună seară, O persoană aflată in pensie de invaliditate, dacă lucreaza 4 ore pe zi, acea perioadă se consideră stagiu de cotizare contributiv, îl ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! referitor la decizia de pensionare am primit decizia ... lupmarcel lupmarcel Bună ziua! Referitor la decizia de pensionare Am primit decizia privind acordarea pensiei anticipate, din care rezultă că la stagiu total de cotizare nu ... (vezi toată discuția)
Si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) ... goplanet goplanet si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) scrie - In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care ... (vezi toată discuția)