avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am primit in donatie de la fiica mea doua imobile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am primit in donatie de la fiica mea doua imobile ...

Buna ziua, as avea nevoie de ajutorul dvs. Am primit in donatie, de la fiica mea doua imobile, sarcina din CF contine faptul ca se intorc in proprietateaei, in caz de deces al meu. Fiica mea a decedat acum 6 ani, a ramas ofetita de 2 ani orfana de mama. Las un testament olograf pt ca fetita sa mosteneasca singura aceste doua imobile, eu neavind copii, nici sot, fiind divortata de 12 ani.Fiica mea a achizitionat cele doua imobile, nefiind casatorita in anii 2011-2012 anii achizitionarilor. S a casatorit la Las egas in 2015, dar aceasta casatorie nu e inscrisa la starea civila din Romania. Fetita este nascuta in 2018, locuieste impreuna cu tatal ei in Germania, ambii ei parinti avind cetatenia romana Imobilele sint in Tg.Mures. As vrea sa stiu daca fetita poate mosteni singura aceste imobile, avind in vedere ca sarcinile din CF contin intoarcerea lor pe numele donatorului , fiica mea. Este posibil ca tatal fetitei sa fie administratorul imobilelor fara a le putea vinde? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:59, 12 Octombrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
NIMIC OLOGRAF, daca vreti sa faceti ceva serios, sunt numai actele autentice incheiate la notar. Mergeti la notar si discutati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult va incurcati moștenitorii cu un testament olgraf ,mergeți la notar un testament autentic costa câteva sute de lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Testament tip donatie Val3ica Val3ica Am si eu facut de bunicul un testament dar in act mai jos spune ca este donatie. El mai are 2 fete casatorite. Este posibil ca dupa moartea lui sa poate avea ... (vezi toată discuția)