buna ziua, am un dosar de dauna auto rca si am primit acest mesaj pe mail de la firma de asigurare a celui vinovat : Acceptul de plata solicitat pentru dosarul de dauna nr. 10171679 a fost returnat catre unitatea reparatoare. Argumentele care au condus la aceasta decizie sunt: Discutii tehnice service. Pentru informatii suplimentare poti suna la 021.9669, O fi vreo problema ? (mentionez faptul ca am masina in service din 10 iunie am depus documentele necesare 'amiabila' cu decontarea la service , piesele vin foarte greu s fost intocmit procesul verbal de constatare si unul de reconstatare, dupa care pe 27 august a fost refacut procesul verbal de reconstatare si au mai adaugat o piesa care inca nu a sosit .
Am sunat la service, si mai aveau ceva de transmis (au transmis) si urmatoarea zi le-a transmis cei de la Asigurari acceptul la plata !
Am gasit asta pe site la o firma de asigurari :
Atunci când acceptul de plată pentru un dosar de daună este returnat către unitatea reparatoare, aceasta indică faptul că documentul nu a fost procesat sau finalizat de asigurator și urmează să fie verificat sau reînregistrat. Ce semnifică returnarea acceptului de plată Returnarea poate apărea din mai multe motive administrative: date incomplete pe accept, verificări suplimentare necesare de către asigurator, neconcordanțe între costul estimat al reparațiilor și suma aprobată, sau documentație lipsă. Aceasta nu înseamnă neapărat că reparația nu va fi plătită, ci doar că este nevoie de o corectare sau confirmare adițională. Pași recomandați Contactați unitatea reparatoare pentru a confirma primirea acceptului de plată și pentru a afla motivul returnării. Verificați documentația: asigurați-vă că toate datele dosarului și semnăturile sunt corecte și complete. Contactați asiguratorul pentru clarificări suplimentare sau instrucțiuni despre cum se poate reînregistra acceptul de plată. Urmăriți termenele legale: de obicei, există termenei interne în care asiguratorul trebuie să proceseze documentele returnate. Asigurarea că acceptul ajunge din nou la procesare poate grăbi plata reparațiilor. Recomandări suplimentare Păstrați copii ale tuturor documentelor de comunicare cu unitatea reparatoare și asiguratorul. Verificați dacă există posibilitatea de plată directă la unitatea reparatoare, în funcție de politica asiguratorului, pentru a evita întârzieri suplimentare. În cazul unor întârzieri nejustificate, este recomandat să solicitați un punct oficial sau un termen concret de procesare de la compania de asigurări. Întotdeauna este bine să comunicați proactiv cu unitatea reparatoare și cu asiguratorul pentru a clarifica cauza returnării și a asigura continuarea cât mai rapidă a reparației și plății. www.grawe.ro Daună RCA | GRAWE România Vizualizare totală
Atunci când acceptul de plată pentru un dosar de daună este returnat către unitatea reparatoare, aceasta indică faptul că documentul nu a fost procesat sau finalizat de asigurator și urmează să fie verificat sau reînregistrat.
Ce semnifică returnarea acceptului de plată
Returnarea poate apărea din mai multe motive administrative: date incomplete pe accept, verificări suplimentare necesare de către asigurator, neconcordanțe între costul estimat al reparațiilor și suma aprobată, sau documentație lipsă.
Aceasta nu înseamnă neapărat că reparația nu va fi plătită, ci doar că este nevoie de o corectare sau confirmare adițională.
Pași recomandați
Contactați unitatea reparatoare pentru a confirma primirea acceptului de plată și pentru a afla motivul returnării.
Verificați documentația: asigurați-vă că toate datele dosarului și semnăturile sunt corecte și complete.
Contactați asiguratorul pentru clarificări suplimentare sau instrucțiuni despre cum se poate reînregistra acceptul de plată.
Urmăriți termenele legale: de obicei, există termenei interne în care asiguratorul trebuie să proceseze documentele returnate. Asigurarea că acceptul ajunge din nou la procesare poate grăbi plata reparațiilor.
Recomandări suplimentare
Păstrați copii ale tuturor documentelor de comunicare cu unitatea reparatoare și asiguratorul.
Verificați dacă există posibilitatea de plată directă la unitatea reparatoare, în funcție de politica asiguratorului, pentru a evita întârzieri suplimentare.
În cazul unor întârzieri nejustificate, este recomandat să solicitați un punct oficial sau un termen concret de procesare de la compania de asigurări.
Întotdeauna este bine să comunicați proactiv cu unitatea reparatoare și cu asiguratorul pentru a clarifica cauza returnării și a asigura continuarea cât mai rapidă a reparației și plății. (am gasit asta pe site la o firma de asigurari )