avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii asociatie de proprietari

Buna ziua,

In asociatia de care apartin, acum cateva luni s-a luat decizia de a strange un fond de reparatii pentru inlocuirea anumitor tevi. Dar nu s-a facut vreo estimare de pret si nici nu s-a stabilit pe ce perioada se plateste suma de 100 lei pentru Fondul de raparatii. In acelasi timp, pe statele de plata, mai apare o coloana cu reparatii. Practic, platim doua fonduri de reparatii. Asociatia are bani adunati din chirii pe spatiile comune din care ar putea fi platite reparatiile, dar administratorul si presedintele nu vor sa foloseasca banii deja existenti pentru plata reparatiilor.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi obligati proprietarii sa plateasca un fond de reparatii daca nu s-au facut niste devize pentru reparatii? Din acei bani (100 lei lunar), nu se pot plati reparatiile lunare? Trebuie adunati alti bani pentru reparatii? Iar daca sunt deja bani in asociatie, adunati din chiriile pe spatiile comune, nu pot fi folositi pentru reparatii (in legea 196/2018 scrie clar ca banii din spatiile comune pot fi folositi exclusiv pentru reparatii/imbunatatirea condominiului)?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:30, 13 Octombrie 2025
De putut se poate în ambele moduri, sigur, depinde care este decizia Adunării generale.
Fondul de reparații se strânge în avans pentru situații complexe, cum ați descris. Între timp, mai apar mici defecțiuni, un robinet, o clanță, etc. Acestea se decontează din fondul de rulment. E posibil ca să se evidențieze separat pe tabloul de cheltuieli. Întrebați administrația sau CEx
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri obligatorii andapopa andapopa In afara de fond de reparatii si de rulment mai exista fonduri pe care cineva sa poata fi obligat sa le achite, legal? (vezi toată discuția)
Am dreptul? xx-79-ecm xx-79-ecm locuiesc cu chirie de un an intr-un apartament.acuma proprietarul nu vrea sa prelungeasca contractul ca are alti chiriasi.intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment favex favex Avem o asociatie cu 16 proprietari , avem fond de rulment si fond de reparatii. As vrea sa stiu daca cu acordul CEX putem transfera o parte din fondul de ... (vezi toată discuția)