Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii asociatie de proprietari

Buna ziua,

In asociatia de care apartin, acum cateva luni s-a luat decizia de a strange un fond de reparatii pentru inlocuirea anumitor tevi. Dar nu s-a facut vreo estimare de pret si nici nu s-a stabilit pe ce perioada se plateste suma de 100 lei pentru Fondul de raparatii. In acelasi timp, pe statele de plata, mai apare o coloana cu reparatii. Practic, platim doua fonduri de reparatii. Asociatia are bani adunati din chirii pe spatiile comune din care ar putea fi platite reparatiile, dar administratorul si presedintele nu vor sa foloseasca banii deja existenti pentru plata reparatiilor.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi obligati proprietarii sa plateasca un fond de reparatii daca nu s-au facut niste devize pentru reparatii? Din acei bani (100 lei lunar), nu se pot plati reparatiile lunare? Trebuie adunati alti bani pentru reparatii? Iar daca sunt deja bani in asociatie, adunati din chiriile pe spatiile comune, nu pot fi folositi pentru reparatii (in legea 196/2018 scrie clar ca banii din spatiile comune pot fi folositi exclusiv pentru reparatii/imbunatatirea condominiului)?

Multumesc,
Repet: depinde de AG, statut etc. Nu au banii din chirii o destinație legal stabilită, o stabilesc asociații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea ... paulica_67 paulica_67 in calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea unui proprietar,am convocat o adunare generală de scara.acolo am decis împreună cu ... (vezi toată discuția)
Fonduri obligatorii andapopa andapopa In afara de fond de reparatii si de rulment mai exista fonduri pe care cineva sa poata fi obligat sa le achite, legal? (vezi toată discuția)
De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care ... AngiM AngiM De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment. În noiembrie s a ... (vezi toată discuția)