Buna ziua,
vecinul are un tei de cca 6m inaltime plantat chiar langa gardul comun, tei care si intinde jumatate din ramuri pe proprietatea mea iar atunci cand bate vantul mai puternic parte din crengi se rup si ajung pe solarul meu (nu l a rupt pana acum dar..). Este adevarat ca teiul este plantat de mult timp..am mai avut discutii cu vecinul ptr toaletarea acestuia pe vremea cand teiul era mai mic dar vecinul spune ca pe el nu l deranjeza pozitionarea acestuia..etc. acum de vre o 2 ani si a plantat un smochin la cel mul 1 m de gard si acesta a inceput si el sa mi invadeze spatiul..fructele stricate cad in gradina mea .. Unde ar trebui sa ma adresez ca sa l conving sa si toaleteze pomii?
Multumesc
Username 1234567
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Codul Civil vă apară în acestă speță. Verificați articolul 613, alineat 3:
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum și dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural .
Iar referitor la distanța minimă dintre pom și gard, este de 2 m.
Nu cred că trebuie să vă adresați nimănui,propietatea este a dvs, și puteți să vă organizați cum doriți, respectiv să tăiați ramurile.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cereți autorizație de toaletare de la primărie. Un tei de 6 m e cam mic, totuși, dar poate avea coroană bogata. Tot primăria vă poate furniza echipa de tuns
Dv. puteți toaleta pe terenul dv., puteți culege fructele de p trenul dv. și din crengile care trec limita de proprietate. Dacă doriți să mute copacii ori să-i taie, în instanță.