Buna ziua,
Evaluand ( personal) situatia concediilor neefectuate, tocmai am observat ca restantele din 2023 trebuiau luate pana in iunie 2025.
Cum nu am stiut de ele, concediul care l-am luat a fost august-septembrie 2025.
Inseamna ca in acest caz s-au luat restante din 2024, iar cele din 2023 le-am pierdut.
Dar, am o intrebare......oare cei de la personal nu trebuia sa imi aduca la cunostiinta, ca am de luat restantele din 2023 pana la sfarsit 2025?
Adica eu ca angajat trebuie sa caut pe internet care imi sunt drepturile?
Ca nu inteleg rolul departamentului personal?
Sau e facut intentionat ca eu sa imi pierd aceste zile?
E adevarat ca e si vina mea ca nu am solicitat atunci sau intrebat de zilele restante.......
Dar in ultimul timpcand tot solicit Fisa de salariat pentru concediile efectuate si nu o primesc, doar mesaje de genul ca e prea ocupat, cele din 2024 le pot lua pana in iunie 2026, sau nu primesc deloc raspuns, trebuie sa inssit mereu si nu primesc clarificari.
Ce pot face in asemenea situatie?
Imi asum ca neluand zilele de concediu resante ca sunt pierdute, dar nu trebuia sa primesc o instiintare ca trebuie sa le iau?
Multumesc de raspuns!
Din nefericire, e posibil sa le fi pierdut.....am gasit pe internet un text....Zilele de concediu de odihnă (CO) din anul 2023 pot fi luate până la data de 30 iunie 2025. Legea prevede că angajatorul este obligat să acorde concediul neefectuat în termen de 18 luni de la anul următor, anume anul 2024, ceea ce înseamnă că termenul final pentru concediul din 2023 este jumătatea lui 2025.
Termen limită: Angajații pot solicita și își pot lua zilele de concediu de odihnă din 2023 până la 30 iunie 2025.
Termen legal: Acesta este termenul maxim, fiind stabilit în conformitate cu legea, care permite extinderea perioadei de reportare a concediului.
Obligație: Angajatorul are obligația de a acorda acest concediu în perioada
Intrebarea mea era daca nu trebuia sa fiu avertizata la inceput de an 2025, de luat aceste restante?