avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL-uri asociate la 31.12.2025 si statutul de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL-uri asociate la 31.12.2025 si statutul de microintreprindere

Sunt asociat in doua srl-uri, asociat unic intr-una si 50% in alta. Cea cu asociat unic este microintreprindere, cea cu 50% este cu impozit pe profit.
la 31 decembrie 2025 cifra de afacere a microintreprinderii va fi de vreo 280.000 lei, in timp ce celalalt srl va avea vreo 600.000 lei cifra de afaceri.
ma gandeam sa cesionez complet firma micro catre sotie si sa raman cu cei 50% in firma platitoare pe profit.
Poate ramane firma sotiei micro in 2026?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2025
batmanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Aveam la 31 decembrie 2 firme adrnico adrnico Aveam la 31 decembrie 2 firme. Mai pot eu decide legal la 31 Martie care din firme trece pe impozit profit in coditiile in care am cesionat deja una din ele? ... (vezi toată discuția)
Impozitul 3% pt imm in 2010? viopopa1 viopopa1 Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)