Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Sunt creditor si am niste probleme cu executorul ...

Buna ziua , sunt creditor si am niste probleme cu executorul . Debitorul meu isi schimba jobul lunar , eu ii cer executorului sa il verifice fiarte des . Executorul imi reproseaza ca am platit un avans doar de 300 lei si ca nu e suficient , ca trebuie sa sustin financiar toate verificarile. Doresc sa stiu daca executorul plateste pentru aceste verificari si daca este legal ca imi cere sa il sustin financiar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:53, 16 Octombrie 2025
Nu-l sustineti pe el financiar , ci ii platiti munca . Adica , cine ar trebui sa plateasca acele verificari ? executorul nu face munca patriotica . Dvs. avansati tot onorariul executorului , iar acesta il va recupera de la debitor ( daca are de unde ) si vi-l restituie . Practic , el este un prestator de servicii pentru dvs. , trebuie sa-i platiti aceste servicii .
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2025
CHKa, utilizator
Dacă nu-i plătiți munca pentru serviciile care i le solicitați, nu poate fi obligat să lucreze voluntar.
Nu poate cere onorariu nici exagerat de mare, este o limită legală maximă.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ramasa fara obiect lolo0112 lolo0112 am inceput o executare silita pentru plata unor salarii in baza unei sentinte, insa in ziua in care a fost trimisa somatia, s-a facut si plata respectivelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita ancuta_14 ancuta_14 Buna ziua, Am investit sentinta(ramasa definitiva si irevocabila) cu formula executorie, am de recuperat aprox 10.000 intre cheltuieli de judecata si pensie ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva executorului judecatoresc getuta getuta plangerea impotriva refuzului executorului judecatoresc echivaleaza conf. art. 53 din legea 188 ....depusa la biroul executorului jud. , echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)