Buna ziua , sunt creditor si am niste probleme cu executorul . Debitorul meu isi schimba jobul lunar , eu ii cer executorului sa il verifice fiarte des . Executorul imi reproseaza ca am platit un avans doar de 300 lei si ca nu e suficient , ca trebuie sa sustin financiar toate verificarile. Doresc sa stiu daca executorul plateste pentru aceste verificari si daca este legal ca imi cere sa il sustin financiar.
Multumesc
Nu-l sustineti pe el financiar , ci ii platiti munca . Adica , cine ar trebui sa plateasca acele verificari ? executorul nu face munca patriotica . Dvs. avansati tot onorariul executorului , iar acesta il va recupera de la debitor ( daca are de unde ) si vi-l restituie . Practic , el este un prestator de servicii pentru dvs. , trebuie sa-i platiti aceste servicii .
Dacă nu-i plătiți munca pentru serviciile care i le solicitați, nu poate fi obligat să lucreze voluntar.
Nu poate cere onorariu nici exagerat de mare, este o limită legală maximă.
Executare silita
ancuta_14
Buna ziua,
Am investit sentinta(ramasa definitiva si irevocabila) cu formula executorie, am de recuperat aprox 10.000 intre cheltuieli de judecata si pensie ... (vezi toată discuția)