avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa indeplineasca sentinta...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa indeplineasca sentinta...

Buna ziua,

Am castigat un proces impotriva angajatorului. Nu am cerut reintegrare pentru ca am considerat ca nu va putea continua relatia de munca.

Instanta a decis: "Anulează decizia de concediere individuală nr..... emisă de intimată. Obligă intimata să achite contestatoarei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate si reactualizate, precum si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatoarei, de la data de .... si până la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri."

1. Angajatorul a refuzat sa-mi plateasca si zilele de concediu, justificand ca mi-ar dubla salariul pt o luna din anul respectiv (vorbim de o actiune care a durat aproape 3 ani)
2. Angajatorul a refuzat sa plateasca o suma care era disponibila pentru calificari (nu apare in contractul de munca, dar era practica in firma si am email de la angajare in care se mentioneaza, dar si de-a lungul anilor in firma cum intreb de acea suma)
3. Angajatorul a facut o singura plata prin D112. Astfel vechimea la pensie nu este vazuta completa.
a. ITM m-a trimis la ANAF.
b. ANAF m-a trimis la Casa de pensii.
c. Casa de pensii m-a trimis inapoi la angajator ca sa modifice D112.
- Angajatorul refuza sa modifice, motivand ca a fost corecta depusa declaratia.
- In adeverinta de la pensii apare suma intregistrata cu codul 12, adica ,,persoane fara contract de munca cu angajatorul”, diferit fata de cod 1, adica ,,contract de munca” cum apaream inainte la angajator.
- Angajatorul motiveaza ca nu am cerut reintegrare si ca este corect.

Nu am gasit practici judiciare pentru situatia asta. Ma gandesc ca nu pot executa silit angajatorul, daca nu apar expres in sentinta punctele 1-3. Sau pot?

Se poate deschide actiune noua, si sa cer expres sa mi se recunoasca punctele 1-3? Sau este riscant sa nu mi se acorde?

Nu stiu ce sa fac. Consider ca trebuia sa mi se acorde si vechimea pe lunile respective. Renuntasem sa mai sper la punctele 1-2, dar peste punctul 3 nu am cum, si daca tot as ajunge sa deschid actiune ma gandeam ca sa mentionez si celelalte refuzuri.

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2025
akyla, utilizator
Cel mai recent răspuns: akyla , utilizator 13:25, 19 Octombrie 2025
Raspunsul corect este cel oferit de Casa de Pensii , raspuns care trebuia sa vi-l dea si cei de la ANAF, nu de la ITM .. modificarea D112.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
M-am intors la angajator cu mesajul, si acela refuza sa modifice.

Cornel Vasile a scris:

Raspunsul corect este cel oferit de Casa de Pensii , raspuns care trebuia sa vi-l dea si cei de la ANAF, nu de la ITM .. modificarea D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Ref :impozite pt suma fixa sau nu ..? Gabriella& Gabriella& Buna ziua, am nevoie de o lamurire : In urma unei sentinte civile definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia VIII-a conflicte de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca deea88 deea88 buna seara! A[quot]m si eu o intrebare. Care sunt demersurile pentru un litigiu de munca? (vezi toată discuția)