Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termeni decontare analize medicale

M am angajat in data de 17.10 (vineri) dupa mi am dat seama ca nu vreau sa merg in training in alt oras, am comunicat in prima zi in care am mers la munca luni asta iar angajatorul a zis ca daca nu sunt de acord cu trainingul nu putem continua, dar in 17 mi am facut analizele si au zis ca mi le deconteaza, iar azi in 20 cand am intrebat de decontare mi au spus ca nu le mai deconteaza ca nu am nici o zi lucrata. Sunt obligati sa mi le deconteze sau nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:12, 21 Octombrie 2025
Angajatorul este obligat, potrivit prevederilor art. 7 din H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor, să asigure fondurile și condițiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătății salariaților.

Potrivit art. 175 alin. (4) din Codul muncii coroborat cu art. 7 alin. (6) din Legea nr. 319/2006, măsurile privind securitatea, sănătatea și igiena în muncă nu trebuie să determine în nicio situație obligații financiare pentru salariați, în caz contrar angajatorii pot fi sancționați contravențional cu amendă de la 3.500 lei la 7.000 lei (conform cap. IX, art. 39 alin. (5) din Legea nr. 319/2006).

In speta , puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni angajator ivanvintilica ivanvintilica Pentru ca executam munca de noapte,conform legii angajatorul trebuie sa solicite un control medical periodic platit de el,nu de angajat ca in cazul nostru.Ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru un nou angajat , costurile pentru fisa de aptitudini ... savcon savcon Buna ziua, pentru un nou angajat , costurile pentru fisa de aptitudini este suportata de viitorul angajat sau de angajator? Multumesc (vezi toată discuția)