avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca un contract de vânzare cumpărare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager ...

Bună seara și tot respectul pentru toate persoanele implicate în procesul de lămurire a persoanelor "de față".
Întrebare: se poate ataca un contract de vânzare cumpărare cu viageră făcut de tatăl meu cu 17 zile înainte de moartea sa, către o concubină?
Menționez că tatăl meu era într-o situație precară de sănătate: cancer cu metastaze multiple: plămâni, oase ficat craniu.....
Vă mulțumesc anticipat pentru implicarea și devotamentul dumneavoastră în a ajuta oamenii aflați în situații diverse de incertitudine legală
Cu respect, DIANA
Cel mai recent răspuns: DIANA MARIA B , utilizator 11:43, 23 Octombrie 2025
Buna ziua, depinde de mai multi factori: varsta tatalui la semnarea contractului, exostenta discernamantului, eventuale alte vicii contractuale. Bolile fizice nu afecteaza discernamantul prin urmare consimtamantul este valabil.
Buna ziua, doamna Pascu. Vă mulțumesc pentru timpul acordat.
Știu că situația este dificila și cu greu aș putea demonstra faptul că spre finalul vieții lui cu greu mai realiza că vorbește cu mine, mâinile în s-au încleștat... Poate suferiseră un alt AVC ca in trecut? Nu știu ce să zic. Mai rău îmi pare de surioara mea cea mică...
Vă mulțumesc. O zi bună în continuare.
Cu respect Diana Maria

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde de mai multi factori: varsta tatalui la semnarea contractului, exostenta discernamantului, eventuale alte vicii contractuale. Bolile fizice nu afecteaza discernamantul prin urmare consimtamantul este valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar-cum aflu? ch_mi ch_mi Cum aflu cine este proprietarul unei case? Pe scurt: tatal meu a decedat si concubina lui sustine ca i-a facut acte pe casa\'\'\' pe patul de ... (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelasi timp atat pensie de invaliditate cat si pensie pe caz de boala ? ANDREEAteoela ANDREEAteoela am si eu o nelamurire. situatia mea este urmatoarea: tatal meu are 53 ani a lucrat 26 de ani dar ultimi ani nu a mai lucrat si a figurat fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)