avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Import bauturi alcoolice din UE
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Import bauturi alcoolice din UE

Buna ziua!
Cand import bauturi alcoolice din UE, imi trebuie autorizatii sau doar cod UIT? Accize se platesc?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:55, 27 Octombrie 2025
Vă trebuie antrepozit fiscal. Accize se plătesc, fiindcă importul se face fără accize, sau măcar așa ar trebui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara bauturi alcoolice si cafea prajita viniqum viniqum Buna ziua , Florin Chiriac este numele meu , iar compania pe car eo reprezint vrea sa achizitioneze spre vanzare bauturi alcoolice( vin linistit , bere) ... (vezi toată discuția)
Pentru a importa vin din ue am nevoie de licenta, autorizatie sau alte documente? care ar fi acelea? marilenadote marilenadote Am hotarat sa distribuim in Romania cateva sortimente de vin din Italia. Deoarece este un lucru nou pentru noi, nu stim daca avem nevoie de documente speciale ... (vezi toată discuția)
Accize alcool mirceatoba mirceatoba As vrea sa import alcool din EU, diverse lucruri care nu sunt pe la noi. Cei din Germania m-au avertizat ca trebuie sa platesc unele accize in functie de ... (vezi toată discuția)