avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Teapa de 7500 RON destinată studentilor?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Teapa de 7500 RON destinată studentilor?

Teapa vizata studentilor de 7500 RON
Salutare tuturor! Acum 3 zile am intrat in contact cu un anume "consultant financiar" care desi nu prea reusea exact sa transmita informatia intr-un mod prea coerent mi-a explicat cum are el 100 de locuri libere intr-un "program"(nu prea s-a inteles ce a incercat sa spuna) care se deruleaza cam asa: Eu semnez un contract cu el in care se stipuleaza faptul ca el imi va face legatura cu o banca cu care lucreaza facultatea mea astfel in cat sa primesc o "finantare" in valoare de 3 salarii minime pe economie (7500 RON mi s-a spus), iar dupa ce imi deschid cont la banca cu care imi face legatura si primesc cei 7500 RON trebuie sa ii platesc lui un comision in valoare de 3000 RON. Practic "profitul" meu este 4500. Cerintele impuse de el sunt sa ai calitatea de student, cazier curat si un venit de sub 5000 RON net. Am stabilit maine sa ne vedem pentru a semna contractul. De asemenea a precizat ceva de genul ca daca nu reuseste sa gaseasca 100 de studenti pentru acest program nu va mai primi si anul viitor. Ce parere aveti, merita sa merg maine sa vad ce scrie in contractul ala fiindca sincer sunt destul de curios ce are in cap ;)
Acesta este un forum de discuții juridice, nu de oportunitate ori de a învăța să luați decizii.
Dacă merită să plătiți 3000 de lei comision pentru a lua un credit când sunt bănci care acordă credite fără comision plătit direct de debitor, atunci doar dv. știți. Cum spuneți, țeapă. Dacă merită experiența unei țepe apreciați singur. După ce plătiți împrumutul înapoi, cine știe la ce dodândă, o să vă fie învățătură de minte.
Un credit (adică o finanțare) presupune restituirea banilor, nu presupune că debitorul - dv. adică - rămâne cu profit. Banca rămâne cu profit.
Eu unul, nu m-as baga intr-o asemenea combinatie.
Miroase de la o posta a teapa...

Ce parere aveti, merita sa merg maine sa vad ce scrie in contractul ala fiindca sincer sunt destul de curios ce are in cap ;)

Nu te duce.
Lasa curiozitatea deoparte.
Nu e nimic curios, spune clar omul că e țeapă... pare că știe.
Buna ziua, prin finantare respectivul nu se refera la un "credit" din cate imi spune el este o finantare acordata de catre stat pentru studenti ce nu ating venituri de peste 5000 ron net.
Parcă ați spus bancă, acum e stat? Dacă statul dă drepturi sociale, ce nevoie e de broker... Dacă sunteți student, analizați puțin lucrurile. Acum nu știți nici ce v-a spus respectivul...
Din ce scrieți pare a fi un credit. Băncile nu acordă ajutoare de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intenționez să iau un credit. este normal să mi se ceară să plătesc cheltuieli de dosar înainte de a-l primi? Haake Haake Este normal , în urma unui împrumut credit , să trebuiască să plătesc cheltuielile de dosar înainte de a primi creditul ? Mulțumesc . (vezi toată discuția)
Comisioane oprite de banca pe conventie salariu olimpia1960 olimpia1960 Buna ziua! Banca mi-a oprit comisioane pe contul de salariu, desi era pe baza de conventie, deci fara comision. (comision la retragere, la interogare cont, ... (vezi toată discuția)
Comision de urmarire caradis caradis Buna seara. Am doua credite la o banca. Unul cu ipoteca altul de nevoi personale. Acum o saptamana m-a contactat executorul , m-am deplasat la el si am facut ... (vezi toată discuția)