avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Teapa de 7500 RON destinată studentilor?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Teapa de 7500 RON destinată studentilor?

Teapa vizata studentilor de 7500 RON
Salutare tuturor! Acum 3 zile am intrat in contact cu un anume "consultant financiar" care desi nu prea reusea exact sa transmita informatia intr-un mod prea coerent mi-a explicat cum are el 100 de locuri libere intr-un "program"(nu prea s-a inteles ce a incercat sa spuna) care se deruleaza cam asa: Eu semnez un contract cu el in care se stipuleaza faptul ca el imi va face legatura cu o banca cu care lucreaza facultatea mea astfel in cat sa primesc o "finantare" in valoare de 3 salarii minime pe economie (7500 RON mi s-a spus), iar dupa ce imi deschid cont la banca cu care imi face legatura si primesc cei 7500 RON trebuie sa ii platesc lui un comision in valoare de 3000 RON. Practic "profitul" meu este 4500. Cerintele impuse de el sunt sa ai calitatea de student, cazier curat si un venit de sub 5000 RON net. Am stabilit maine sa ne vedem pentru a semna contractul. De asemenea a precizat ceva de genul ca daca nu reuseste sa gaseasca 100 de studenti pentru acest program nu va mai primi si anul viitor. Ce parere aveti, merita sa merg maine sa vad ce scrie in contractul ala fiindca sincer sunt destul de curios ce are in cap ;)
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 17:18, 29 Octombrie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este țeapă. Foarte bine pentru dumneavoastra ca ati scris aici pana sa faceti pocinogul. Acesti "consultanti" se adreseaza celor foarte tineri in mod intentionat speculand dorinta de castig fara munca a acestora. Puteti accesa serviciile unei banci fara a apela la un intermediar, ci doar trecandu-i pragul sau accesand site-ul. Deocamdata nu va cere nimic, dar dupa ce acceptati sigur vor veni cereri de sume de bani, caci ei nu pierd timpul degeaba. Daca doriti bani mai multi in timpul studentiei puteti cere parintilor drept recompensa pentru rezultatele la invatatura sau sa va luati un job part time. Banii ca rezultatul muncii sunt cei mai siguri. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! ar fi bine sa mergeti si cu politia! sa se invete minte teparii! sigur e teapa, nu semnati nimic!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Userul spune că e țeapă, cu toate acestea ia în calcul varianta de a accepta această țeapă.
În opinia mea este posibil să nu fie țeapă, ci doar o lipsă de înțelegere a ofertei și a condițiilor de a accesa o finanțare, precum și o înțelegere generală deficitară ale unor concepte financiar-economice de bază. O problemă de educație în școala obligatorie duce la neînțelegerea unor termeni uzuali de broker, ajutor de stat, finanțare. O alfabetizare mai bună în acest domeniu ar fi de dorit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

O alfabetizare mai bună în acest domeniu ar fi de dorit.

Ar fi binevenită o alfabetizare mai bună în toate domeniile. Din păcate, analfabetismul funcțional este în creștere exponențială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema broker de credite maryus22 maryus22 Sa va spun povestea mea.Dupa cateva incercari esuate la cateva banci sa-mi fac un card de credit cu o limita macar de 1000 RON,am fost refuzat din diferite ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilonul iii CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, cotizam pana astazi (data anuntului) lunar pentru pensia privata la BC* pilonul III. Din fericire nu cotizez de multa vreme doar din septembrie anul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am semnat un contract cu o agentie imobiliara pentru ... my_angik my_angik buna ziua, am semnat un contract cu o agentie imobiliara pentru achizitionarea unui apartament prin credit ipotecar. In momentul semnarii contractului am ... (vezi toată discuția)