avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor, program vizitare Buna dimineața, Va ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor, program vizitare Buna dimineața, Va rog sa ...

Domiciliu minor, program vizitare
Buna dimineața, Va rog sa ma lămuriți în următoarea problema.
Mama are domiciliul pe buletin în satul X. Fizic locuiește în alt sat, sa zicem Y dar aceeași comuna.
In hotărâre veche scrie ca trebuie sa iau minorul din domiciliul mamei și se specifica satul X.
Mama a deschis un nou proces în alta localitate unde s a muta și a cerut sa îmi reducă programul de vizita și a fost respins capătul acesta de cerere.
Acum, în hotărâre se specifica ca mama și minorul locuiesc de mai mulți ani în satul Y dar nu specifica nimic de unde trebuie sa iau minorul.
Eu de unde trebuie sa imi iau copilul, de la domiciliul din buletin sau din satul Y unde locuiește în prezent?
Cel mai recent răspuns: Sergiugabor , utilizator 12:25, 1 Noiembrie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca hotararea se interpreteaza in sens pozitiv, scopul fiind ca ea sa fie efectiva ca doar nu jucam intr un teatru al absurdului. Asa ca mergeti si luati copilul de la domiciliul mamei, oricare ar fi acesta.
Cu alte cuvinte, ce înțeleg eu din ce spuneți, e sa merg unde are mama domiciliul de pe buletin și nu are importanta ca ea si copilul meu nu locuiesc acolo.
Adică dacă mama locuiește lângă mine și are domiciliul la 200 de km de mine eu trebuie sa merg sa iau copilul de la 200 de km și sa ma întorc cu el lângă mama, încă 200 km.
Și normal ca îmi iau copilul și l am luat mereu și îl voi lua.
Aici este vorba despre chinul copilului plimbat de la mama, unde locuiește efectiv, la bunicii materni unde are mama buletinul și dusul copilului înapoi la bunicii materni și după luat de mama la locația unde locuiește ea.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Evident ca hotararea se interpreteaza in sens pozitiv, scopul fiind ca ea sa fie efectiva ca doar nu jucam intr un teatru al absurdului. Asa ca mergeti si luati copilul de la domiciliul mamei, oricare ar fi acesta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2025
Sergiugabor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa vizitare minor maria v maria v Am observat ca in hotararea judecatoreasca privind adresa minorului s-a trecut alta adresa decat cea la care locuieste minorul. Ce fac in aceasta situatie in ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna termenul de vizita la domiciliul mamei? domiciliul din buletin sau cel in care locuieste in mod obisnuit? tatadiscriminat tatadiscriminat tata divortat ,am dreptul sa imi vizitez copilul de trei ani numai la domiciliul mamei sale,dar ea locuieste cu chirie in afara razei ded domiciliu din ... (vezi toată discuția)
Restabilire domiciliu minori Username33 Username33 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie : Doi minori (fata 11 ani si baiatul 12 ani) nascuti dintr-o relatie de concubinaj, recunoscuti de ... (vezi toată discuția)