avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariatul ca vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariatul ca vechime in specialitate

Buna ziua. Daca avem un candidat pentru un post de director financiar contabil, care are doar voluntariat in specialitatea studiilor, se ia in considerare acesta ca vechime in specialitate? Care ar fi temeiul legal in baza caruia comisia ar putea sa refuze dosarul?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 4 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 78 din 24 iunie 2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România
art.10
...
(2) Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite
...

In speta, motivul nu poate fi cel mentionat la art.10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara speta este urmatoarea: se organizeaza concurs pentru ... Catalin2906 Catalin2906 Buna seara Speta este urmatoarea: Se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent IA (studii medii) in cadrul structurii financiar contabile ... (vezi toată discuția)
Modificare conditii specifice concurs contabil sef hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu daca o institutie de aparare si ordine publica, care organizeaza un concurs de contabil sef are ca si conditii specifice pt. postul ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar Stefan.Buzoianu Stefan.Buzoianu Buna ziua. M-am inscris la un concurs, in cadrul Spitalului Judetean, pentru postul de asistent medical. La proba scrisa am luat nota 9.25, urmand proba ... (vezi toată discuția)