Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am primit o somație de plată de la proprietarul ...

Răspuns, vă rog!
Bună ziua!Am primit o somație de plată de la proprietarul ultimului etaj(4)care susține, fără dovezi că ar fi refăcut acoperișul deasupra apartamentului său.Blocul în care locuiesc nu aparține niciunei asociații de locatari iar lucrarea nu a fost comunicată nouă, celorlalți vecini.Ce trebuie să îi solicit să mă încredințez de veridicitatea acestei reparații și care sunt drepturile și obligațiile mele, având în vedere că deja amenință cu judecata dar nu prezintă niciun act doveditor?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
Liliana Alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:07, 5 Noiembrie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018, daca actele de proprietate nu prevad altfel, acoperisul este parte comuna, prin urmare fiecare proprietar trebuie sa contribuie la reparatia lui conform cu cota-parte indiviza detinuta (proportional cu suprafata apartamentului). Deci, la reparatia acoperisului trebuie sa participe toti proprietarii apartamentelor din acel imobil, proportional cu suprafata apartamentelor detinute.

Obligatia dvs este asadar de a contribui, proprortional cu cota-parte indiviza la acea reparatie.

Daca reparatia era necesara, daca costurile sunt reale, daca lucrarea etc a fost facuta corect nu va poate spune nimeni fara sa analizeze cazul concret si eventual sa faca o expertiza a lucrarilor efectuate.

Daca nu va prezinta nici o dovada, nu platiti nimic. Si daca va da in judecata va trebui sa faca dovada costurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc intr-un bloc cu 6 apartamente , unde nu există ... Lal Mariana Lal Mariana Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 6 apartamente , unde nu există asociație de proprietari. Acoperișul blocului cu invelitoare de tot la este vechi(1988) ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia de proprietari sa te oblige sa platesti ... Cdefghi Cdefghi Buna ziua! Poate asociatia de proprietari sa te oblige sa platesti pentru reparatia acoperisului de la bloc? Care e legea in acest caz? Toata lumea trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente ... Simona..R.A Simona..R.A Bună seara locuiesc într un bloc în care sunt doar 10 apartamente acum 10 ani am plătit pentru refacerea acoperișului ,locuind la parter am plătit mai ... (vezi toată discuția)