Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o amenda penala pentru ca am luat o pereche de casti ...

Buna ziua am o amenda penala pentru ca am luat o pereche de casti dintr un șantier
Știți cumva unde as putea face cerere sa o plătesc în rate ?
Menționez ca. Acum sunt în România dar mi a venit plic acasă după un an de la incident
Sau dacă știe cineva poate se clasează amenda intr o perioada
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2025
Sebiiii11, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:56, 8 Noiembrie 2025
Buna ziua

Nu confundati amenda penala cu amenda pentru depasirea vitezei legale. Daca nu o platiti o sa se transforme in inchisoare. 1 zi de amenda = 1 zi de inchisoare.

Vorbiti cu un avocat si faceti o cerere de esalonare.
Puteti plăti în rate dar sa țineți chitanta căci altfel veți tot plăti dacă nu va exista dovada.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua !! am și eu o întrebare sper ca ma poate ajuta cineva ... UrgentAmenda UrgentAmenda Buna ziua !! Am și eu o întrebare sper ca ma poate ajuta cineva , anul trecut am Fost prinsă furând dintr-un magazin din Germania in valoare de maxim ... (vezi toată discuția)
Înștiințare penala Kempes1996 Kempes1996 Am primit acasă o înștiințare de judecătorie că trebuie să mă prezint e din partea sectiei penale legea 302/2004 ...eu am luat o amendă pentru telefon ... (vezi toată discuția)
Transformare amenda penala in inchisoare enuta79 enuta79 Buna ziua, am fost condamnat conf.art.213.cod penal 1969 si art.217 cod penal 1969 la plata amenzii penale de 3000 lei . in urma unei cererii mi sa esalonat ... (vezi toată discuția)