Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Am facut o contestatie la o executare silita prin ...

Buna ziua. Am facut o contestatie la o executare silita prin care am solicitat anularea formelor de executare. Este vorba despre pensia alimentara a copiilor. Am achitat lunar si la termen pensia alimentara nu am nicio restanta. Totusi fosta sotie mi-a facut executare silita dar nu inteleg si nu exista nicio suma de achitat. La data inaintarii cererii de executare silita care mi s-a facut nu exista nicio creanta certa, lichida si exigibila in vederea executarii. Mi s-a retinut pe statul de plata o anumita suma care reprezinta cheltuielile de executare, cheltuieli pe care le-am contestat de fapt. Acum am primit de la tribunal a adresa prin care mi se cere sa indic valoarea obiectului cererii si modul de calcul prin care s-a ajuns la determinarea acestei valori cu indicarea inscrisurilor corespunzatoare. Va rog sa imi explicati ce anume am de facut. Eu contest cheltuielile de executare. Astea sa le trec? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Av. Lupu Delia , utilizator 14:32, 7 Noiembrie 2025
Bună ziua!
Probabil instanța are în vedere stabilirea taxei de timbru pe care o datorați, raportat la valoarea cererii pe care ați adresat-o instanței.
Ideal ar fi să vă angajați un avocat, pentru a cunoaște îndeaproape actele ce se află în dosarul de executare, dar și să poată ajuta cu problema dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dintr-o eroare a creditorului joncreanga joncreanga Va salut. Am o problema legata de o executare silita referitor la un credit bancar. Avand intarzieri la plata ratelor, dupa mai multe discutii si solicitari ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor judiciar Nina1 Nina1 Buna seara, Intr-un proces de partaj bunuri comune pot folosi cerere de ajutor judiciar daca nu am venituri? Cu stima (vezi toată discuția)
A. contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea ... aurelsmeu aurelsmeu A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea perimarii,neomunicarea cesiuni de reanta de catre institutia bancara care institutia de ... (vezi toată discuția)