avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acum câteva zile unul dintre proprietarii din blocul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acum câteva zile unul dintre proprietarii din blocul ...

Bună ziua!
Acum câteva zile unul dintre proprietarii din blocul în care locuiesc a sesizat miros de gaz pe scara blocului.
A fost chemată o firma specializată și s-au constatat pierderi de gaz în apartamentul acestuia și pe coloana comună în zona de trecere dintre scări. Firma a cerut 2000 lei ca și cost pt lucrare, bani cash, iar președinta asociației nu a fost de acord cu suma cerută… astfel, firma respectiva a sunat la Distrigaz iar aceștia din urmă au venit și au pus sigiliu pe coloana de gaz principală, pt toate cele 4 scări de bloc.
Problema este ca asociația nu pare a își da interesul in a găsi o firma cu care să lucrăm și care sa ne rezolve problema.
De 3 zile tot spune ca, caută oferte de la firme, însă nu găsește.
Eu, personal, am găsit 2 firme cărora le-am cerut o ofertă, am scris pe grupul de WhatsApp’s al blocului și i-am trimis și președintei nr de tel, nimic…
As dori sa stiu daca exista vreo modalitate prin care sa o forțam sa înceapă demersurile pentru rezolvarea problemei.
Sunt 176 apartamente fără gaz, iar cele care au centrală termică, cum am și eu, nu au nici căldură, nici apă caldă.
Având în vedere ca este sezonul rece, putem să facem ceva, putem să sesizăm undeva astfel încât să înceapă să miște lucrurile?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:24, 7 Noiembrie 2025
Nu aveti cui reclama.
Responsabilitatea revine asociatiei de locatari. Atentionati-i in scris, sa rezolve urgent problema. In caz contrar veti cere in adunarea generala schimbarea presedintelui, administratorului, cenzorilor.
Trimiteti-le oficial numele si adresa firmelor poe care le-ati identificat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa va Instalatii cu totii si detectoare de gaz , in casa si pe casa scarii ( pe teava care iese din contor ) . S-ar intelege ca nu aveti , cata vreme nu s-a intrerupt de la aceste detectoare , automat , fluxul gazului . Distrigaz , cu certitudine , nu va relua furnizarea in lipsa acestora .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare gaze, probleme alina_25 alina_25 Asociatia de locatari probabil a incehiat cu o firma privata un contract de verificasre instalatie gaze anuntul privind verficarea fost pus doar cu 2 zile ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate acoperire costuri detector gaze pentru apartament debransat Bibanash Bibanash Buna ziua, In blocul in care locuiesc, anvelopat si cu termopane din 2018, ~10% din apartamente sunt debransate de la coloana de gaze. Proprietarii acestor ... (vezi toată discuția)
Pericol de explozie! bună ziua! vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in ... Padre19 Padre19 Bună ziua! Vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in miez de noapte sa desființeze vechea țeavă de gaze a blocului ( încă funcțională ... (vezi toată discuția)