Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum beneficiez de asistenta judiciara gratuita din partea statului ...

Cum beneficiez de asistenta judiciara gratuita din partea statului fiind persoana cu handicap?

Buna dimineata ! Sunt o persoana cu handicap si intentionez sa chem in judecata cateva institutii ale statului deoarece ma simt stigmatizat din cauza handicapului meu psihic. Avand in vedere ca am gasit pe internet o lege care ma avantajeaza cu certificatul de handicap, unde ma adresez pentru a primi avocat platit din banii statului intrucat nu imi permit un proces in procese civile? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:41, 8 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Va trebui sa va adresati Baroului de avocati din Judetul dvs. cu o cerere pentru acordare de asistenta judiciara gratuita.
Anexati actele medicale si adeverinta de venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cattie cattie Vreau sa stiu si eu daca fiind parte vatamata intr-un proces penal am dreptul la avocat din oficiu,daca nu-mi permit sa angajez unul din motive financiare si ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru venituri din despagubiri ppcatalin ppcatalin Buna ziua ! Am 20 de ani si timp de un semestru am fost student la academia militara, am plecat de acolo dupa cateva luni. In prezent sunt student la alta ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar pt persoanele cu handicap sorein sorein 1. Este corect că o persoană cu handicap poate obține asistență juridică gratis, inclusiv avocat gratis și scutire de taxe judiciare? 2. În acest caz ... (vezi toată discuția)