Ma numesc Talicosu Gheorghe și am o întrebare, urmează sa indeplinesc vârsta pentru pensie de limita de vârstă la 1 ianuarie, dar am voi avea un stagiu de doar 34 de ani de cotizare, am identificat perioadele în care nu am contribuit ,2003 și 2006 în total de 12 luni ,as vrea sa cumpăr cele 12 prin contract de asigurare cu cnpp !Întrebarea mea este dacă se mai poate face asta ?
Dar de ce sa faceti asta ? va puteti pensiona si cu 34 ani stagiu de cotizare , de fapt - daca aveti varsta standard , asa cum spuneti - aveti nevoie de minim 15 ani . Ati da o caciula de bani ( 1012 lei pe luna , pe 12 luni - 12144 lei ) , si ati avea un plus la pensie de 0,47 puncte de pensie , adica 38 lei . Asta inseamna ca va veti recupera investitia in 26 - 27 ani . Alt beneficiu nu veti avea . Va merita ?
Investiția de 1013 lei/lună vă poate aduce aproximativ 80 lei in plus in cuantumul pensiei pe lună Faceți-va calculele dacă merită.
Vedeți în cât timp veți recupera investiția.
Pensie anticipata
gheniga
Buna ziua.
Am o varsta de 57 ani si11 luni,si o vechime de 34 ani(inclusiv cu grupa a doua de munca).la casa de pensii 31 ani cotizati.
A- si dori ... (vezi toată discuția)
Cotizație pensie
Gicuta62
Buna ziua!
Sunt pensionară la limită de vârstă, cu vechimea de 29 de ani in câmpul muncii. As putea sa cotizez un an, pentru a face vechimea de 30 de ... (vezi toată discuția)