avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am primit o citatie de la instanta de judecata in care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am primit o citatie de la instanta de judecata in care mi se cere sa achit o taxa ...

buna ziua! va rog mult ajutati-ma cu un raspuns - am primit o citatie de la instanta de judecata in care mi se cere sa achit o taxa de timbru pentru obiectivele solicitate prin cererea reconventionala si am constatat ca instanta a scris gresit niste date ale unor documente pe care le-am solicitat a fi anulate.
1. Trebuie sa fac acum cerere de indreptare eroare materiala odata cu depunerea chitantei pentru taxa de timbru?
2. in ceea ce priveste taxa de timbru (pentru ca e o valoare cam mare) pot solicita instantei sa o achit in doua rate, una dintre rate depusa la termenul stabilit prin instanta si a doua rata in decurs de o luna de zile?

Multumesc pentru ajutor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți solicita îndreptarea erorii materiale fie printr-o cerere scrisă, fie direct la următorul termen. În ceea ce privește taxa, puteți formula o cerere de eșalonare, care va fi analizată de instanță. Dacă va fi admisă, veți putea achita suma în rate. Dacă însă plătiți eșalonat fără ca instanța să fi aprobat cererea și depășiți termenul stabilit pentru plată, există riscul ca cererea care trebuia timbrată, să fie respinsă pentru motivul netibrării
Va multumesc din suflet, domule avocat! eu am termen in dosar pe 27 noiembrie si inteleg ca inainte de acest termen pot depune cererea de indreptare eroare materiala si cererea de esalonare. Deja am achitat jumatate din suma solicitata ca taxa de timbru iar pentru diferenta voi solicita esalonare. E musai sa precizez numarul de rate in care o voi plati sau va stabili instanta acest lucru?

Avocat - Silviu Dumitru a scris:

Puteți solicita îndreptarea erorii materiale fie printr-o cerere scrisă, fie direct la următorul termen. În ceea ce privește taxa, puteți formula o cerere de eșalonare, care va fi analizată de instanță. Dacă va fi admisă, veți putea achita suma în rate. Dacă însă plătiți eșalonat fără ca instanța să fi aprobat cererea și depășiți termenul stabilit pentru plată, există riscul ca cererea care trebuia timbrată, să fie respinsă pentru motivul netibrării

Vedeți în înștiințarea de plată a taxei de timbru în ce termen puteți ataca decizia și cum anume, aceasta este calea prin care cereți eșalonarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cerere indreptare hotarare judecatoreasca si limite aplicare Apollo11 Apollo11 Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca favorabila mie dar in care s-a strecurat o greseala in text . Pe langa declaratia mea si tot ce tine de cauza mea, ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala marijuan marijuan buna ziua sotia mea a intentat actiune destabilire a domiciliului minorului in alt oras, precum si plata pensiei alimentare. am inaintat cerere ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)