Buna ziua! Sunt in litigiu cu Ministerul Apararii Nationale intrucat la iesirea la pensie nu am beneficiata de grupa a 2-a de munca ptr perioada 1987-2001 desi este stipulata pe cartea de munca. Am lucrat ca civil intr un centru militar de constructii din Bucuresti avand functii de sudor, sef de depozit si tehnician in constructii in aceasta perioada. Nu am primit nimic nici pt o functie.Dupa primirea deciziei am dat unitatea in judecata si anume in luna august 2023 . Nu am rezolvat mare lucru( ultima data am platit si un expert in domeniu).Credeti ca am vreo sansa sa castig ceva?
In opinia mea, ma indreptati gresit impotriva MApN . P.ersonalul civil din structurile militare se supun legii pensiilor din sistemul public de pensii si nu legislatiei pensiilor militare
In toate cazurile care le stiu ( si sunt multe) armata a fost data in judecata pe motiv ca ordinul ministrului nu s a transpuns cu o lege organica si ca nu se fac adeverinte corecte sau nu s a dat personalul care beneficiaza de grupa in ordin de zi pe unitate.In acelasi timp vreau sa va spun ca pana acum vreo 2 ani si contabilii , casierii au primit grupa de munca la unitatile de constructii militare. Cred ca se pun ,,bete,, si de la guvern vis a vis de lipsa banilor bugetari. Sunt suparat ca pana in 2001 am avut conditii extrem de grele pe santierele militare, 12 ore de munca, inclusiv sambata si dumineca de multe ori si fara echipamente adecvate.Militarii contructori au beneficiat in continuare dupa 2001 de grupa de munca desi lucreaza impreuna cu civilii si sunt net inferiori ca si pregatire tehnica.
Sunt situatii total diferite:
- eliberare adeverinte , situatie in care va judecati cu M.Ap.N
- pensii si alte probleme legate de modul de calcul, va judecati cu Casa Judeteana de Pensii.
- Un ordin al ministrului nu poate fi transpus in lege organica ... Legea organică stabilește reglementări de bază, în timp ce ordinul de ministru detaliază și aplică aceste norme.
Grupa de munca
tlefter
Buna ziua,
In urma unei actiuni in instanta avand drept scop incadrarea in grupa 2 (Doi) de munca [b] \" conditii deosebite\"[/b] instanta de judecata a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie
janblanaru
Am pensie de invaliditate gr 3, sunt angajata cu 1/2norma,am depus adeverinte care insumeaza 20 ani de munca in gr.2 si din care se recunsc doar 16 ani ... (vezi toată discuția)