avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu avea contract de chirias, casa fiind pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu avea contract de chirias, casa fiind pe ...

Buna ziua! Tatal meu avea contract de chirias, casa fiind pe numele mamei lui care este inca in viata si ocupandu-se ea de vanzarea casei si ce mai avea, iar acum fratele meu a primit o somatie de plata de la E.ON, fiind mostenitor, eu nu am primit nimic dar din ce imi amintesc nu am semnat vreun act legat de mostenire, doar el. Am dori amandoi sa renuntam la mostenire, care si asa sunt doar datorii ramase de la el. Am primit o suma de bani fiecare de pe o asigurare facuta special pt noi dar nu stiu daca incurca cu ceva.
Este posibil sa facem ceva in legatura cu asta si sa plasam datoria mamei lui?
Cel mai recent răspuns: N.A. , utilizator 08:04, 13 Noiembrie 2025
Nu văd cum să faceți așa ceva, datoriile nu se pasează... Depinde de suma aceea, nu văd temei să renunțați. Discutați cu un avocat să vă lămurească.
E o suma destul de mare. S-a tot adunat restante dupa moartea lui dar el a fost notificat abia acum, cand s-a ajuns la suma aceasta. Nu inteleg cum a reusit mama lui sa vanda casa aceea daca facturile nu au fost achitate.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu văd cum să faceți așa ceva, datoriile nu se pasează... Depinde de suma aceea, nu văd temei să renunțați. Discutați cu un avocat să vă lămurească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere adrianateo adrianateo Din luna octombrie 2009 nu am mai platit intretinerea, mi s-a diminuat salariul, iar din ianuarie am ramas fara serviciu, mi-am gasit un alt loc de munca, am ... (vezi toată discuția)