avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare pdvd incidență caz fortuit sau eroare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare pdvd incidență caz fortuit sau eroare de fapt

Bună ziua! Rog un punct de vedere cuprivire la următoarea situație : Circulație pe drum în curbă la dreapta,pe care nu sunt instalate indicatoare rutiere „Curbă la dreapta” și nici ”Presemnalizare intersecție cu sens giratoriu”, premergător intrării într-o intersecție cu sens giratoriu, din cauza unui alt conducător care a plecat de pe loc fără semnalizare de pe dreapta direcției mele de deplasare (nu dețin dovezi deoarece nu am prevăzut această situație) intru pe contrasens și trezindu-mă în fața sensului giratoriu am circulat pe contrasensul intersecției, oprind voluntar după aceea deoarece eram speriat de posibilul accident evitat la limită (cu consecințele legale generate de prezența poliției care a venit imediat după mine). Intersecția respectivă nu este edificată cu respectarea normelor legale neavând un proces-verbal de recepție al lucrărilor de către administratorul drumului comunal. Este sustenabilă incidența cazului fortuit în cauză? Mulțumesc anticipat! O zi frumoasă, vă doresc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2025
Dan Ciobanu, utilizator
Poate ați trecut peste linia continuă? Înainte de orice intersecție, liniile care delimitează benzile/ sensurile de circulație, devin continue
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2025
adriandimitriu, utilizator
Marcajele nu se văd, e vorba despre o comună, o bandă pe sens, singurule indicatoare montate pe sensul meu e un Cedează trecerea iar pe scuarul rotund din centru Intersecție sens giratoriu. Atât ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricum ar fi ați făcut o boacănă: ați depășit vehiculul care, da, a intrat în trafic alandala, dar să circulați în sensul giratoriu pe contrasens până după ieșirea din sens, mi se pare prea de tot. Cu ce viteză mergeați? Ca să opinez: ați ignorat mai multe: după ce v-ați dus pe contrasens n-ați frânat ca să păstrați banda, când ați văzut că intrați greșit în sens nu v-ați oprit și ați parcurs și aiurea sensul giratoriu.
Nu înțeleg, v-a intrat cineva în față pe care nu l-ați văzut, dar l-ați evitat pe contrasens? Apoi nu ați frânat ca tot omul, ați continuat deplasarea pe unde-o fi? Cedează nu, sens giratoriu nu, dar n-o fi vina altcuiva?
Nu înțeleg relevanța curbei la dreapta, ați ieșit de pe carosabil? Că nu pare.

Contactați un avocat, nu știm multe lucruri, nu putem analiza astfel aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident solutionat incorect Vali88s Vali88s Agentul constatator nu a tinut cont in totalitate de declaratii si a solutionat incorect accidentul. M-am incadrat corect pe banda 1 in intersectia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)