Bună ziua! Rog un punct de vedere cuprivire la următoarea situație : Circulație pe drum în curbă la dreapta,pe care nu sunt instalate indicatoare rutiere „Curbă la dreapta” și nici ”Presemnalizare intersecție cu sens giratoriu”, premergător intrării într-o intersecție cu sens giratoriu, din cauza unui alt conducător care a plecat de pe loc fără semnalizare de pe dreapta direcției mele de deplasare (nu dețin dovezi deoarece nu am prevăzut această situație) intru pe contrasens și trezindu-mă în fața sensului giratoriu am circulat pe contrasensul intersecției, oprind voluntar după aceea deoarece eram speriat de posibilul accident evitat la limită (cu consecințele legale generate de prezența poliției care a venit imediat după mine). Intersecția respectivă nu este edificată cu respectarea normelor legale neavând un proces-verbal de recepție al lucrărilor de către administratorul drumului comunal. Este sustenabilă incidența cazului fortuit în cauză? Mulțumesc anticipat! O zi frumoasă, vă doresc!
Marcajele nu se văd, e vorba despre o comună, o bandă pe sens, singurule indicatoare montate pe sensul meu e un Cedează trecerea iar pe scuarul rotund din centru Intersecție sens giratoriu. Atât ...
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Oricum ar fi ați făcut o boacănă: ați depășit vehiculul care, da, a intrat în trafic alandala, dar să circulați în sensul giratoriu pe contrasens până după ieșirea din sens, mi se pare prea de tot. Cu ce viteză mergeați? Ca să opinez: ați ignorat mai multe: după ce v-ați dus pe contrasens n-ați frânat ca să păstrați banda, când ați văzut că intrați greșit în sens nu v-ați oprit și ați parcurs și aiurea sensul giratoriu.
Nu înțeleg, v-a intrat cineva în față pe care nu l-ați văzut, dar l-ați evitat pe contrasens? Apoi nu ați frânat ca tot omul, ați continuat deplasarea pe unde-o fi? Cedează nu, sens giratoriu nu, dar n-o fi vina altcuiva?
Nu înțeleg relevanța curbei la dreapta, ați ieșit de pe carosabil? Că nu pare.
Contactați un avocat, nu știm multe lucruri, nu putem analiza astfel aici.