avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avarie gaze - plateste chiriasul sau proprietarul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avarie gaze - plateste chiriasul sau proprietarul?

Buna ziua
Cu ceva zile in urma, la sesizarea unui locatar, DISTRIGAZ a intrerupt alimentarea cu gaze in blocul unde locuiesc. Acum firma autorizata face verificari si in cele din urma va fi reluata furnizarea de gaz. Intrebarea mea este cine plateste aceasta operatiuni, chiriasul sau proprietarul? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: janina t , utilizator 09:15, 19 Noiembrie 2025
In functie de ce ati mentionat in contractul de inchiriere semnat, cu referire la plata intretinerii, reviziilor si reparatiilor.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plateste proprietarul, e vorba de o parte comuna (instalatia de alimentare cu gaz), care e a proprietarului, nu a chiriasului.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
latka, utilizator
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba eu zic ca plateste chiriasul. Este vorba despre cheltuiala operationala din cursul exploatarii curente a inst de gaze deci a chriasului si nu o reparatie pt aducere la starea initiala pt ca sa fie a proprietarului.

latka a scris:

Plateste proprietarul, e vorba de o parte comuna (instalatia de alimentare cu gaz), care e a proprietarului, nu a chiriasului.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
La prima vedere, asa am spus si eu, este cheltuiala operationala.
Pe de alta parte, ii dau dreptate lui @Latka ... reparatia este pe parte comuna, eu cand plec din apartament nu iau cu mine componentele reparatiei.
Sper doar sa ma inteleg decent cu proprietareasa.
Si nu, nu gasesc in contract o clauza aplicabila la situatie.
Multumesc frumos de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)
Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz, reparatie teava gaz defacta si instalare detector gaz/fum , pentru un imobil care este inchiriat ,dar fara contract de inchiriere? mihaela paula mihaela paula Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz(este o verificare facuta la 2 ani,sumele reprezentand contravaloarea serviciilor apar pe o factura viitoare ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie gaze in scara unui bloc daksan daksan Pe aceasta scara exista 2 instalatii de gaze. Pe cea initiala au ramas doar 4 consumatori al caror consum este platit de asociatia de proprietari. Pe cealalta ... (vezi toată discuția)