avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Custodie copil.

Bună ziua! Scriu din partea unei cunoștințe, care în urma unei discuții cu fostul partener, a fost dată afara din casă , iar acum locuiește cu actualul partener și au o fetiță împreună. Situație este că ea are un copil cu fostul, care este pe numele lui, deși nu au fost căsătoriți, el si familia dânsului nu îi mai permit să-și vadă copilul care este minor.
Precizez că fata acum sta acasă cu al doilea copil care are mai puțin de un an și nu are niciun venit, inafara de alocația copilului și salariul actualului partener.
A-ți putea vă rog să mă îndrumați ce se poate face pentru a-și recupera copilul? O afectează faptul că nu are indemnizație ea?
Sper că m-am făcut înțeleasă. Vă mulțumesc și o zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: AndreeaNana , utilizator 10:00, 18 Noiembrie 2025
Trebuie sa deschida o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorului, daca nu exista posibilitatea unei solutii pe cale amiabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca parintii nu se inteleg unde si cu cine sa locuiasca minora, se apeleaza la instanta de judecata.

Instanta va decide prin prisma interesului copilului si va avea in vedere cine este persoana de referinta cea mai apropiata de minora, care dintre parinti asigura cel mai adecvat nevoile minorei (emotionale, de securitate fizica, alimentare, locuinta etc), care este implicat in traiul de zi cu zi. Se vor face anchete sociale la domiciliile ambilor parinti spre a se verifica conditiile de trai. Va conta si nivelul veniturilor insa nu decisiv, avand in vedere ca teoretic va contribui si celalalt parinte la cheltuielile de crestere si educare.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca parintii nu se inteleg unde si cu cine sa locuiasca minora, se apeleaza la instanta de judecata.

Instanta va decide prin prisma interesului copilului si va avea in vedere cine este persoana de referinta cea mai apropiata de minora, care dintre parinti asigura cel mai adecvat nevoile minorei (emotionale, de securitate fizica, alimentare, locuinta etc), care este implicat in traiul de zi cu zi. Se vor face anchete sociale la domiciliile ambilor parinti spre a se verifica conditiile de trai. Va conta si nivelul veniturilor insa nu decisiv, avand in vedere ca teoretic va contribui si celalalt parinte la cheltuielile de crestere si educare.

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea a scris:

Trebuie sa deschida o actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului minorului, daca nu exista posibilitatea unei solutii pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil. ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am divortat de 3 ani,impreuna avem o fetita de 11 ani ,in urma hotararii jucatoresti fetita a ramas la fosta sotie,acuma am cazut de acord verbal cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor - acordul tatalui e necesar? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume: - minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, ... (vezi toată discuția)
Custodie cpil giulya93 giulya93 buna ziua imi trebuie angajare sa pot lua fetita de la concubinul meu. am facut viza de flotant la fata unde stau si as vrea sa stiu daca ma poate angaja la ea ... (vezi toată discuția)