avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenesc o casa impreuna cu mama si sora mea. Eu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenesc o casa impreuna cu mama si sora mea. Eu si ...

Buna ziua,mostenesc o casa impreuna cu mama si sora mea.Eu si sora avem partile noastre de la tatal nostru fiind decedat.Mama si sora mea au introdus proces de partaj judiciar.Vor sa li se dea in comuniune ei si sorei mele,partea lor.Eu pot ramane cu partea mea din casa,sau ma obliga sa le o vand lor?
multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
myhaela39, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:44, 18 Noiembrie 2025
Obiectul.iesirii din indiviziune îl reprezinta tocmai operațiunea de atribuire a casei u
uneia dintre părți și despagubirea celeilalte.Nu putem sa ghicim ce solicita rudele dvs ,mergeți la un av cu cererea de chemarein judecata pe care o primiti de la instanta..
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
multumesc.Am specificat ce doresc rudele.Si ele avand partea cea mai mare,impreuna,ma poate obliga legea ,sa le vand lor?
Da,se stabilește printr o expertiza valoarea cotei dvs din imobil urmând ca ceilalți coproprietar sa va achite sulta(despagubirea) datorata..Mergeți la av riscați sa pierdeți bani dacă nu veghează cineva procesul,verifica sumele stabilite de expert,face dacă e cazul obiecțiuni etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda ... jackie1967 jackie1967 doua surori, succesiune facuta, una dintre ele vrea sa vanda proprietatea, cealalta nu...daca se apeleaza la tribunal, se poate ajunge la vanzarea proprietatii ... (vezi toată discuția)
Refuz la vanzarea unui apartament mostenit niemetz niemetz locuiesc intr-un apartament pe care il detin impreuna cu sora mea ramas mostenire de la parinti. As dori sa vand acest apartament si sa imi iau altul cu ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)