Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina a hotărît singura sa schimbe țeava de gaz ...

Bună ziua,vecina a hotărît singura sa schimbe țeava de gaz comuna pe jumătate etaj,după facturare cere cota parte doar împărțind suma la 3,noi fiind 4apartamente,i-am cerut o hîrtie semnată pentru respectiva suma,s-a enervat și mi-a trimis recomandat copia facturii și somați să-i depun banii la posta Romina pina in 31decembrie,,va rog mult sa mă sfătuiți cum este legal sa procedez,deoarece m-am amenințat cu instanta.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marietaciolan , utilizator 11:31, 18 Noiembrie 2025

marietaciolan a scris:

Bună ziua,vecina a hotărît singura sa schimbe țeava de gaz comuna pe jumătate etaj,după facturare cere cota parte doar împărțind suma la 3,noi fiind 4apartamente,i-am cerut o hîrtie semnată pentru respectiva suma,s-a enervat și mi-a trimis recomandat copia facturii și somați să-i depun banii la posta Romina pina in 31decembrie,,va rog mult sa mă sfătuiți cum este legal sa procedez,deoarece m-am amenințat cu instanta.Multumesc anticipat.
Menționez că am citit legea 196/2018,unde scrie că nu Sint obligata la plata,daca factura este individuala,mai ales că nu a strîns toți vecinii sa ne punem de acord cu aceasta lucrare,noi nu avem asociație la bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare separata la reteaua de gaze Alexandra Burlacu Alexandra Burlacu Buna seara, Avem un vecin ce a tras teava de gaze pe scara blocului pana la etajul 2. Noi suntem la etajul 4 si anul trecut am dorit sa ne racordam si noi la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare racordare gaz  Loredana Puscasu Loredana Puscasu As dori sa stiu care este baza legala pentru a racorda un apartament la reteaua de gaz dar in special ma intereseaza daca este nevoie neaparat de acel tabel cu ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)