Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot ramane fără apartament?

Bună seara! Problema mea e următoarea:suntem 2 copii, fratele meu a primit un apartament, iar mie mama a ales sa-mi cumpere altul (mult mai ieftin dar asta nu mai contează) . Pt ca nu avea toată suma , a ales cu avans si rate la notar. Atât precontractul, cât si contractul final de vanzare cumpărare s-au încheiat între mine si vânzător, cu acordul ei, evident. Acum s-a certat cu mine si mă amenință că îmi ia apartamentul dovedind ca l-a achitat ea. Poate face dovada plăților, nu spun nici o clipa ca nu l-a plătit ea dar poate, legal sa facă asta? O seara frumoasă!
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
Paul_paulo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 12:52, 24 Noiembrie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă plata prețului a fost realizată de către mamă, anularea contractului de vânzare încheiat la notar se realizează în condiții stricte prevăzute de Codul Civil, cum ar fi: viciile de consimțământ (dol, eroare, violență), lipsa capacității de a contracta, lipsa prețului sau prețul neserios ori cauza ilicită/imorală. Conflictul familial (cearta) nu se încadrează printre aceste motive de nulitate.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile descrise cred ca mama dumneavoastra a gresit fiindca a dat inainte de a deceda. In mod normal succesorii (copiii) trebie sa astepte muncind momentul succesiunii cand vor mosteni soldul averii dsecedatului. Acum dumneaei va poate ameninta in orice fel, asteptati sa treaca la fapte. Caci nimic pe lumea asta inafara de laptele matern nu e gratis. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă poate lua apartamentul, dar vă poate cere.banii cu care v-a ajutat să-l cumpărați, dacă are.dovezi și sumele nu sunt prescrise (prescripția trebuie să o invocați dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o casa in valoare de 150.000,vândută fictiv pe 10.000euro,se ... mitzunator86 mitzunator86 Buna ziua. O casa in valoare de 150.000,vândută fictiv pe 10.000euro,se poate anula contractul de vânzare cumpărare? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Inselaciune cu apartamentul narcis-andrei narcis-andrei Vecina mea de 85 ani a facut act de VC - viager pe apartamentul ei de 2 camere, la o familie. Ea nu are nici o alta ruda, toti i-au decedat. In act se ... (vezi toată discuția)
Pret in precontract-contract radu_l radu_l anul trecut am incheiat un precontract apartament cu un pretul dar anul acesta am posibilitatea sa renegociez pretul apartamentului la o suma mai mica, se ... (vezi toată discuția)