Bună seara! Problema mea e următoarea:suntem 2 copii, fratele meu a primit un apartament, iar mie mama a ales sa-mi cumpere altul (mult mai ieftin dar asta nu mai contează) . Pt ca nu avea toată suma , a ales cu avans si rate la notar. Atât precontractul, cât si contractul final de vanzare cumpărare s-au încheiat între mine si vânzător, cu acordul ei, evident. Acum s-a certat cu mine si mă amenință că îmi ia apartamentul dovedind ca l-a achitat ea. Poate face dovada plăților, nu spun nici o clipa ca nu l-a plătit ea dar poate, legal sa facă asta? O seara frumoasă!
Chiar dacă plata prețului a fost realizată de către mamă, anularea contractului de vânzare încheiat la notar se realizează în condiții stricte prevăzute de Codul Civil, cum ar fi: viciile de consimțământ (dol, eroare, violență), lipsa capacității de a contracta, lipsa prețului sau prețul neserios ori cauza ilicită/imorală. Conflictul familial (cearta) nu se încadrează printre aceste motive de nulitate.
ibn
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In conditiile descrise cred ca mama dumneavoastra a gresit fiindca a dat inainte de a deceda. In mod normal succesorii (copiii) trebie sa astepte muncind momentul succesiunii cand vor mosteni soldul averii dsecedatului. Acum dumneaei va poate ameninta in orice fel, asteptati sa treaca la fapte. Caci nimic pe lumea asta inafara de laptele matern nu e gratis. Succes!
Nu vă poate lua apartamentul, dar vă poate cere.banii cu care v-a ajutat să-l cumpărați, dacă are.dovezi și sumele nu sunt prescrise (prescripția trebuie să o invocați dumneavoastră.