avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Un credit luat în octombrie 2019 nu a fost platit, a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Un credit luat în octombrie 2019 nu a fost platit, a ...

Buna ziua,un credit luat în octombrie 2019 nu a fost platit,a fost cesionat in 2020 la Kona Capital. Nu a fost făcută proprire,nu am fost înștiințat iar în 2029 septembrie am primit notificare de la AxFina că a preluat credit și vor face executare silita! Vă întreb.Nu sa aplicat prescripția? Mai au voie să facă executare? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:34, 21 Noiembrie 2025
Buna ziua

Prescriptia nu se stabileste automat, ci trebuie sa fie invocata de dvs.

E greu de spus, mai ales ca perioada contine si pandemia de covid cand decretul 195/2020 a stabilit ca prescripțiile și termenele de decădere de orice fel nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe toată durata stării de urgență.

Mergeti cu actele la un avocat sa vedeti daca aveti sanse de reusita sa invocati prescriptia.
Mulțumesc
Prescripția nu operează automat trebuie invocata, în cazul dvs pe calea unei contestații la executare.Atentie la termene,aveți 15 zile de la comunicarea actelor de executare silita.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru un teren intravilan sa plătit impozit pana în anul 2013,cand ... linianam383@gmail.com linianam383@gmail.com Pentru un teren intravilan sa plătit impozit pana în anul 2013,cand a decedat bunica mea. De atunci nu sa mai achitat nimic. Va întreb dacă sa prescris... ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in 2015 am contractat un credit de nevoi personale ... Lumi Alzaidi Lumi Alzaidi Buna ziua. In 2015 am contractat un credit de nevoi personale la Reiffeisen, pe care l-am achitat pana la un moment dat. Ulterior, banca a cesionat datoria ... (vezi toată discuția)
decontare concedii medicale cristina.spanache cristina.spanache Buna ziua, In data de 15.05.2020 am depus la CASMB o cerere de decontare a unui concediu medical din decembrie 2019. Am primit in 22.02.2021 raspuns ca cererea ... (vezi toată discuția)