Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O cunoștință dorește să îmi lase apartamentul ...

Buna ziua,
O cunoștință dorește să îmi lase apartamentul mie, dânsul a fost căsătorit (divorțat acum), din care a rezultat un copil care este plecat din țară și nu se ocupa de întreținerea dansului.
Ce act se poate face fără a fi contestat ?
Se poate face un act de dezmoștenire la notar?
Actul de donație este o variantă buna?
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:04, 22 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Ce act se poate face fără a fi contestat ?

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

Actul de donație este o variantă buna?

Nu.
Mulțumesc!
Este valabil actul de dezmoștenire la notar?
Mulțumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există lege care să dezmoștenească moștenitorii în drept.
Donația poate fi atacată și anulată de către moștenitorul rezervatar.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista act de dezmostenire..Mergeți pe varianta contractului de întreținere ..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți griă de el faceți contract de întreținere. Dacă persoana este în vârstă, cereți o evaluare la INMl ca să nu aveți surprize ref la discernământul acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)
Testament legalizat, transfer drepturi de mostenire ! Valeriu Morosan Valeriu Morosan Fiind la o varsta cand trebuie sa te gandesti si la cele vesnice, dores sa redactez un testament prin care sa las mostenire, dup cum este moral si logic, ... (vezi toată discuția)