Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este corect ca proprietarul sa refuze acoperirea ...

Bună ziua,

Este corect ca proprietarul sa refuze acoperirea eventualelor datorii (utilitati) din chiria constituita la momentul incheierii contractului motivand ca nu o mai are deoarece a dat - o agentului care a adus in imobil chiriasul.

Este corect să se trezească chiriasul cu obligatia de a achita c/val spatiului de parcare daca acest serviciu nu este stipulat expres in contract?

Este corect ca proprietarul să invoce faptul că locatarul a folosit abuziv spatiul de parcare si sa il oblige la plata?

Este corect ca proprietarul sa motiveze ca nu a inregistrat contractul la ANAF pentru a nu fi obligat chiriasul sa plateasca impozitul? Este vorba despre chirias persoana fizica.

Multumesc!

e treaba lui ce a facut cu banii de chirie, daca a luat o chirie avans si dvs plecati, compensati chiria incasata cu cheltuielile de intretinere etc.
cu contract sau fara, daca v-ati inteles inainte pt plata parcarii, platiti, asa ar fi ok, daca nu e in contract insa, nu o poate obtine. daca nu a avut pretentii pt locul de parcare dinainte, nu poate pretinde acum.
impozitul e datorat de catre proprietar, chiar daca se opreste si vireaza de catre chirias ( in cazul persoanelor juridice)
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare contract inchiriere apartament, probleme cu comisionul agentiei ndrc_cris ndrc_cris Am inchiriat un apartament prin agentie imobiliara si am lasat garantia chiria pentru o luna de zile. La vizionare, am intrebat despre loc de parcare iar ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere bellefille bellefille E vorba de un contract de inchiriere pentru un spatiu commercial.Chiriasul,persoana juridica,doreste rezilierea contractului de inchiriere.Chiria este achitata ... (vezi toată discuția)
Garantie contractuala agnes1999 agnes1999 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in contractul de inchiriere e prevazuta plata unei garantii de buna executie a contractului. La data incheierii in ... (vezi toată discuția)