avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divortat la Judecatorie si in urma divortului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divortat la Judecatorie si in urma divortului copilul ...

Buna ziua!
Am divortat la Judecatorie si in urma divortului copilul a ramas in ingrijirea mamei dar cu tutela comuna iar eu sa platesc pensia alimentara in cuantum de suma fixa. Dupa 5 ani de la divort mama copilului a hotarat sa se mute cu tot cu copil, in orasul din care este iubitul ei (cu care era din timpul casatoriei), fara sa ma consulte in ceea ce priveste tutela comuna a copilului conf. Hotararii judecatoresti.
La mai bine de un an de la mutarea lor sunt in situatia in care am fost anuntat de la serviciu ca sunt paratul intr.un proces de marire a pensiei alimentare, conform solicitarii Judecatoriei din orasul in care s.au mutat mama si copilul, a mediei salariului pe ultimele 6 luni. Cunosc procedura de la divort, asa ca nu a fost o surpriza, insa mentionez ca nu am fost instiintat de acest proces, care a inceput in urma cu 6 luni si am lipsit de la primul termen. Intrucat a trecut destul timp, timp in care salariul meu s.a marit, accept faptul ca va trebui sa se modifice si suma pe care o virez mamei copilului.
Intrebarea mea este, ce se poate intampla daca imi iau avocat si ma prezint la urmatorul termen sau pur si simplu nu ma prezint deloc la proces. Inteleg ca pensia alimentara se va mari oricum si sunt ok cu asta, dar exista vreun risc daca nu ma prezint sau vreun avantaj daca ma prezint.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 23 Noiembrie 2025
Nu va ajuta cu nimic daca va prezentati si nu va dezavantajeaza daca nu va prezentati, cheltuieli de judecata tot veti plati si pensia nu va putea fi mai mare decat 1/4 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara zizi70 zizi70 Buna ziua, as dori si eu o informatie, sora mea este plecata din tara,este divortata iar copilul a fost incredintat tatalui, nu am mai luat legatura de mult cu ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara / hartuire ! androne.gabryela androne.gabryela Buna ziua ! Ma confrunt cu urmatoarea problema: In 2010 divort din care a rezultat si un copil,proces ,stabilirea pensiei alimentare 200 lei ,pana anul ... (vezi toată discuția)