Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita pensia alimentară. Bună ziua ! Am și eu nevoie ...

Executare silita pensia alimentară.
Bună ziua !
Am și eu nevoie se un sfat vă rog.
Sunt divorțată din 2016 în urma divorțului am rămas cu o fetita în întreținerea mea tatăl sa recăsătorit și a plecat în Spania la actuala soție eu , la fel am un partener cu , care am o alta fetiță..
Din 2016 bineînțeles de la divorț și pana în toamna 2019 fata a locuit cu mine , pensie alimentara nu prea primeam , mai mult ma miligrame pt 200 lei la 3 luni , când zicea că el are geamuri de pus și îl intretine femeia când fel de fel..
Eu atunci locuiam cu chirie pe care o luasem în oraș ca fiică-mea sa meargă la școală.
Încet încet soția lui și el bineînțeles au început pe deasupra și o ampla campanie de denigrare în potriva mea ca vreau pensie din Spania smd, nu mai zic că, dacă fetita mergea la ei când venea înapoi din mama rea nu ma mai scotea ..mai ales ca eu cautam sa aibă rezultate bune la învățătură..
După clasa a 4a în 2019 am vorbit cu tatăl ei și am cautat sa ma consult și cu el legat de rezultatele fetei la școală, pt că pur și simplu refuza sa învețe..
Atunci am decis sa merga și la el să vadă poate se schimbă ceva și sa schimbat de tot..
În 2020 sa schimbat domiciliu și fata a mers acolo ..
La scurt timp a început nevasta sa ma acuze ca iam dat haine jegoase că am traumatizat fata , doamne deci mam crucit..
Am 2 blocuri martori cum am ținut-o, am reacționat..la care ei mau blocat pana în ziua de azi..
Anul trecut mia cerut custodia totala..printr-un mesaj scris de ea și trimis fetei sa mi-l dea..altfel ma da în judecata pt neplata pensiei..
Eu menționez că am plătit cât am putut neavând venituri..dar am dat ..
Iam luat un telefon nou haine , când o aducea în vacante la fel.am făcut ceam putut..
Am luat un bilet de avion în 2023 sa îmi vad și eu copilul că trecuse 2 ani..
Fiind mi or trebuia însoțitor iar prețul în iunie era destul ..am luat ..
La care tatăl a anulat tot că biletul era Barcelona , iar el dorea la Madrid și nu merge el atât..
Bine și eu de la Vaslui București nu făceam mai puțin ..Au venit ei amândoi și cu copilul lor mic și fata a rămas în Spania în grija sorei ei vitrege .
Am primit și un mesaj cum altfel decât redirectik at iar oe telefon al fetei mele și trimis mie , ca am făcut o mizerie că nimic nustiu s fac calumea și bag bete în roate..
De atunci anul acesta m-am văzut și eu fata ..pt că m-am înghițit limba și n-am mai zis nimic ..
Anul trecut în toamna din întâmplare mergând la un executor pt o alta problema și aflu ca sunt executata silit pe o garsonieră în care stau eu și fetita mea mai mica elev fiind..
Pt neplata pensiei o suma de 26358lei deși , nefiind notificata pt că executorul a trimis la adresa din buletin iar eu nu mai locuiam acolo..
Am un timp in care o iau efectiv razna suma este exagerat de mare , copilul celalalt card îl am nu sa luat in considerare , eu am crezut că merg pe o echitate cu el dat fiind ca nici el mi-o plătit..acum efectiv nustiu ce mai pot face..
Va rog un sfat ceva
Cel mai recent răspuns: Danielailo , utilizator 09:45, 24 Noiembrie 2025
Scuzați-mă am scris în graba..sper că se înțelege cât de cât!
Nu îmi ajung 5 pagina la câte umilințe am mai fost supusă cum mia ajus copilul acolo deja ii spunea ei mama , anul acesta mia povestit fata nustiu cum de să trezit totuși că mereu ii spune că eu sunt nimic pe lângă ea și Doamne câte lucruri .. .
Când am cerut să vorbesc cu tatăl fetei pune ea mana pe telefon ..acum de când așteaptă sa fiu executată nici nu mai răspund nici unul..
Noroc ca mai vorbesc domn executor care a văzut și el situația și îmi mai transmite câte ceva ..ei se interesează în permanentă cât sa mai adunat..smd
Acum fata îmi cere un telefon scump ca tatăl ei nu ii da mai mult de 100 de euro pe tel ..
În 2022 iam luat din puținul meu unul în valoare 1700 lei..
Și tot nu au fost mulțumiți..
Sunt enorm de multe ..acum eu numai contez ce și câte spune .
Copilul meu spune lasă mama ca mai rezist 2 ani sa termin Scoala și după plec ..
As fi luat-o și acum dar nu vrea , se gândește ca repeta anul in România și vrea și ea sa termine..
Măcar bine ca s-a trezit copila dar am pierdut 5 ani..
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2025
Danielailo, utilizator

Danielailo

Scuzați-mă am scris în graba..sper că se înțelege cât de cât!
Nu îmi ajung 5 pagina la câte umilințe am mai fost supusă cum mia ajus copilul acolo deja ii spunea ei mama , anul acesta mia povestit fata nustiu cum de să trezit totuși că mereu ii spune că eu sunt nimic pe lângă ea și Doamne câte lucruri .. .
Când am cerut să vorbesc cu tatăl fetei pune ea mana pe telefon ..acum de când așteaptă sa fiu executată nici nu mai răspund nici unul..
Noroc ca mai vorbesc domn executor care a văzut și el situația și îmi mai transmite câte ceva ..ei se interesează în permanentă cât sa mai adunat..smd
Acum fata îmi cere un telefon scump ca tatăl ei nu ii da mai mult de 100 de euro pe tel ..
În 2022 iam luat din puținul meu unul în valoare 1700 lei..
Și tot nu au fost mulțumiți..
Sunt enorm de multe ..acum eu numai contez ce și câte spune .
Copilul meu spune lasă mama ca mai rezist 2 ani sa termin Scoala și după plec ..
As fi luat-o și acum dar nu vrea , se gândește ca repeta anul in România și vrea și ea sa termine..
Măcar bine ca s-a trezit copila dar am pierdut 5 ani..

Am uitat sa specific că, garsoniera pt care sunt executata a fost cumpărată de partenerul meu pt mine și fetiță sa merga în oraș la școală pt că invata foarte bine și ne-am dorit o școală bună în oraș..
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2025
Danielailo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am o întrebare vă rog mult! am o fetiță de 14 ... Patisia Patisia Bună seara! Am o întrebare vă rog mult! Am o fetiță de 14 ani care lucueste cu tatăl ei in Spania eu fiind divorțată de tatăl ei ,am convenit în ... (vezi toată discuția)
Divort cu tutela ionut37 ionut37 sarumana as dori si ieu o andrumare si ce ar trebui sa fac daca se poate sa ma ajutati daca suntei draguti am divortat de fosta sotie ca nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului problema este următoarea fata 7 ani custodie ... florentinavlad florentinavlad custodia copilului problema este următoarea fata 7 ani custodie comuna am decis prin hotărâre judecătorească ca domiciliu fetei sa fie la tatal acesteia ... (vezi toată discuția)